Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolestan

VIDEO Šešelja će pustiti na slobodu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sve goreg zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja Haški sud razmatra njegovo privremeno puštanje na slobodu.

Haški tribunal navodno je o Nizozemske i Srbije tražio da se danas do 18 sati izjasne o mogućem privremenom puštanju na slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja, piše B92. Dodaje se i kako su članovi Radikalne stranke u kontaktu s Šešeljem, no da on tijekom dana nije spominjao nikakvu mogućnost izlaska.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti?

Iz Tribunala su izvijestili kako postoje indikacije da se Šešeljevo zdravstveno stanje pogoršava, ali isto tako i da pritvorska jedinica Tribunala primjenjuje sistem zdravstvene zaštite koji je u skladu s nizozemskim standardima.

Srbijanski liječnici tvrde: Šešelj ima metastaze!

Ipak s obzirom na pogoršanje Šešeljeva zdravstvenog stanja Haški sud razmatra mogućnost da ga se pusti na privremenu slobodu. Haag od srpske Vlade traži garanciju da optuženik neće biti u stupati u kontakt sa svjedocima i žrtvama te da će se vratiti pod nadzor Međunarodnog suda u Haagu čim to naloži Sudsko vijeće.

Vojislavu Šešelju sudi se ratne zločine i etničko čišćenje. Tereti ga se za zločine u Voćinu i vukovarskoj bolnici, za progon Hrvata iz Vojvodine te za zločine u BiH.

Srbijanska vlada jamčit će pod uvjetom da se "optuženi Vojislav Šešelj izjasni da će poštovati sve uvjete koje odredi nadležno sudsko vijeće Haaškog tribunala, kao i da prihvaća jamstva Vlade Srbije, imajući u vidu da ih je do sada odbijao", priopćilo je Nacionalno vijeće za suradnju s haaškim tribunalom odgovarajući na zahtjev iz Međunarodnog kaznenog suda da se Srbija i Nizozemska izjasne o privremenom puštanju Šešelja na slobodu zbog teško narušenog zdravlja.

U priopćenju vijeća, na čijem je čelu vicepremijer Rasim Ljajić, navodi se kako je "Vlada Srbije zabrinuta zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog Vojislava Šešelja", te da je "spremna pružiti jamstvo za njegovo privremeno puštanje na slobodu".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene