Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštaju majčin glas

Dječaka (2) traže već pet dana, nema mu ni traga: "Naše je selo ukleto. Ovdje su padali i avioni"

Traje potraga
Traje potraga Foto: Afp
Potraga za nestalim dvoipolgodišnjim dječakom na istom je mjestu kao što je bila i jučer, rekla je policija, dok helikopteri lete iznad područja tražeći dječaka te emitiraju snimku glasa njegove majke.

Dvoipolgodišnji Emile posljednji je put viđen kako se u subotu igra u vrtu imanja u francuskom selu Le Vernetu na jugu zemlje. Njegovi baka i djed obavijestili su policiju o nestanku oko 17:15 i otad traje potraga.

Timovi za potragu u zraku dobili su upute da puste snimku "što je moguće glasnije" u nadi da će pronaći malo dijete. Međutim, istraga nema pomaka, a policija moli javnost za razumijevanje dok istražitelji ispituju 1200 poziva primljenih preko linije za hitne slučajeve.

"Nemamo nikakav trag, nikakvu informaciju, niti jedan element koji nam može pomoći da shvatimo ovaj nestanak. U istoj smo situaciji kao jučer u isto vrijeme", rekao je Rémy Avon, javni tužitelj Digne-les-Bainsa, na konferenciji za novinare.

"U potpunosti je pretraženo 30 zgrada, saslušano je 25 osoba, pregledano 12 vozila, pretraženo 12 hektara", dodao je Avon.

Pročitajte i ovo Stype: Nikola Vikić Topić, vrijeme - 7 Iznenadno nevrijeme Meteorolog objasnio zašto su pogriješili s prognozom: "Imate pravo ljutiti se na nas"

Obitelj se spremala napustiti kuću kako bi otišla na izlet, a on je nestao u tim trenucima nepažnje. 

Ovo nije prvi put da selo pogađa tragedija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hitna ih odbila Šok u gradskom autobusu: Maleni Milan rođen na autobusnoj stanici, majka prijavila vozača

Pročitajte i ovo Policija Slučajno opalio Horor na sjeveru Hrvatske: Pijan po dvorištu mahao pištoljem, pa propucao i sebe i dijete

Mještani su u razgovoru s medijima rekli da su zabrinuti da bi njihovo selo moglo biti ukleto kao rezultat nesretnih tragedija koje su se dogodile u posljednjih 15 godina.

Govoreći za La Montagne, Christian Mollet rekao je: "Selo je tri puta pogođeno golemim tragedijama.

Godine 2008. ubijena je vlasnica kafića Jeanette Grosos, koju je divljački nasmrt pretukao gost, zatim se 2015. na tom području srušio Airbus A320 njemačke zrakoplovne tvrtke Germanwings u kojem je bilo 144 putnika i šest članova posade, a sada se dogodio i ovaj nestanak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene