Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Šefica Komisije doputovala u Ukrajinu, Moskvi se spremaju nove sankcije: Rusija za dobrodošlicu Kijev zasula projektilima

Aktualno Galerija Ursula von der Leyen u Kijevu - 1 Ursula von der Leyen u Kijevu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ursula von der Leyen u Kijevu - 2 Ursula von der Leyen u Kijevu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ursula von der Leyen u Kijevu - 3 Ursula von der Leyen u Kijevu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ursula von der Leyen u Kijevu - 4 Galerija 1/4 >>
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen vlakom je doputovala u ukrajinski glavni grad. U Kijev je stigla nakon što je Rusija ispalila najmanje 25 krstarećih projektila na Ukrajinu.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen odala je počast ukrajinskim vojnicima poginulima od 2014. i obišla izložbu uništenog ruskog oružja.

Sastala se s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i otkrila neke detalje novog, 11. paketa sankcija Europske unije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

''Ako vidimo da roba ide iz Europske unije u treće zemlje i onda završi u Rusiji, mogli bismo predložiti zemljama članicama sankcije na izvoz te robe. Taj alat će biti posljednje utočište i bit će korišteno oprezno, nakon temeljite analize rizika i nakon odobrenja zemalja članica'', kazala je čelnika Europske komisije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna pomoć VIDEO U Ukrajinu stiglo 9 hrvatskih helikoptera: Otkriveno kako će im ostali stići

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostaje streljiva Ruski vojnici bježe iz Bahmuta: "Ako činite sve da prevarite Putina, onda će vam odrubiti glavu"

Von der Leyen je u Kijev stigla nakon što je Rusija ispalila najmanje 25 krstarećih projektila na Ukrajinu. Pretpostavlja se da su ispaljeni sa zrakoplova iz područja Kaspijskog jezera. Većini je meta bila Kijev.

Ukrajinski dužnosnici tvrde da je protuzračna obrana uništila sve projektile koji su letjeli prema glavnom gradu.

Pročitajte i ovo Marko Stričević Bogato iskustvo Reporter Dnevnika Nove TV Marko Stričević dobio važnu europsku nagradu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene