Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je Donald Trump u intervjuu rekao kako američka flota putuje prema Korejskom poluotoku, ona je plovila prema Indijskom oceanu. Ipak, prema komentarima Sean Spicera može se zaključiti kako predsjednik nije rekao neistinu.


Donald Trump je utorak, u intervjuu za Fox Business Channel, rekao kako će Amerika odgovoriti na sjevernokorejsko testiranje projektila.

Vezani članci Rudy Giuliani Novi skadal u Trumpovu timu: Njegov bivši odvjetnik optužen za seksualno uznemiravanje nekadašnje zaposlenice, u tužbi opisala detalje Slika nije dostupna Amerika se odlučila na konačni obračun? "Sukob bi mogao izbiti u svakom trenutku"

"Šaljemo flotu. Vrlo moćnu“ rekao je Trump te dodao kako "imamo podmornice. Vrlo moćne. Mnogo moćnije od nosača aviona. To Vam mogu reći. Pažljivo slušajte ove riječi: 'Šaljemo flotu.'"

Prema izvještaju o kojem je New York Times u utorak objavio reportažu, nosač aviona Carl Vinson, zajedno s tri broda koja su ga pratila, je u trenutku u kojem su se Trump i njegova administracija hvalila njegovom moći, putovao "prema Indijskom oceanu, 3.500 kilometara jugozapadno od Korejskog poluotoka, kako bi sudjelovale u vježbama s australijskom mornaricom."

Zabuna u komunikaciju, tvrdi Times, nastala je kao rezultat "događaja karakteriziranim pogreškama: od lošeg trenutka u kojem je objavljeno kretanje vojske u Tihom oceanu do djelomično pogrešnog objašnjenja ministra obrane Jima Mattisa."

No je li zapravo tako? Ne ako se slušaju riječi glasnogovornika Bijele kuće Seana Spicera. "Flota putuje prema poluotoku. To je činjenica", rekao je Spicer tijekom dnevnog brifinga održanog prošlu srijedu.
Spicerov argument je sljedeći: "Trump je rekao da flota putuje prema poluotoku. I putuje. Stoga, u najširem smislu riječi 'slati', Trump je potpuno u pravu."

Trump je implicirao da flota prema Korejskom poluotoku putuje u trenutku u kojem daje intervju. Poruka koju je Trump poslao ne bi bila toliko upečatljiva da je Trump rekao: "Carl Vinson će, nakon što završi s vježbama u Indijskom oceanu, krenuti prema Korejskom poluotoku." Takvom izjavom bi umanjio osjećaj užurbanosti koji je nastao njegovom reakcijom na ponašanje Sjeverne Koreje.

Trump, od kada je postao kandidatom za predsjednika u lipnju 2015, pomiče granice onoga što političari smiju reći i napraviti. Ovo bi mogao biti još jedan od takvih primjera, stoji u analizi CNN-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju