Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nosač je već na putu

Nakon napada na Siriju, SAD pokazuje snagu i u okviru drugog spora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od 48 sati nakon što je napao sirijsku zračnu bazu kako bi kaznio Asadov režim zbog kemijskog napada, SAD je odlučio u subotu pokazati snagu i u okviru sjevernokorejskog nuklearnog spora.

Američki nosač zrakoplova i njegova flota kreću se prema korejskom poluotoku, otkrio je u subotu glasnogovornik američkog zapovjedništva na Pacifiku, spominjući jasno sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

"Američko zapovjedništvo na Pacifiku naredilo je zračnopomorskoj skupini raspoređenoj oko nosača aviona USS Carl Vinson da bude na raspolaganju i prisutna na zapadu Pacifika i to iz predostrožnosti", izjavio je njegov glasnogovornik, zapovjednik Dave Benham, ističući da "prijetnja broj jedan u regiji ostaje Sj. Koreja zbog svojeg neodgovornog, destabilizirajućeg i neopreznog programa raketa, i nastavka istraživanja kako bi se opskrbila nuklearnim oružjem".

Skupina se sastoji od nosača zrakoplova Carl Vinson iz klase nosača zrakoplova Nimitz, zračnog eskadrona, dva razarača za lansiranje raketa i krstarice za lansiranje raketa. Iako je prvotno trebao ići u Australiju, krenuo je putem Zapadnog Pacifika iz Singapura.

Sj. Koreja je izvela pet nuklearnih testiranja od kojih dva 2016. a satelitske snimke sugeriraju da režim priprema šesto testiranje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene