Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika afera

Filipovićev savjetnik odgovorio na teške optužbe

Oglasio se Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra Davora Filipovića, nakon što je objavljeno da je jednoj televiziji nudio sredstva državnih tvrtki u zamjenu da se pola novca podijeli s njim.

Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, se oglasio nakon što je objavljeno da je Mreži TV nudio da veći broj državnih tvrtki i institucija na televiziji kupi oglasni prostor u zamjenu da se dio državnog novca podijeli s njim. Obećane uplate prelazile su iznos od 200.000 eura, tvrdi Nacional.

"Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, kuvertu, kickback ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže", napisao je Lovrinčević.

"Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno – novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom, to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju", dodao je ministrov savjetnik.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Napeto stanje Rusi se pohvalili: "Postigli smo znatan napredak na jugu Ukrajine"

Također je ustvrdio da ovo nije prvi udar kojim ga se pokušava diskreditirati.

"Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran. I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi – na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim", napomenuo je.

U prvoj verziji objave, Lovrinčević je napisao: "Ovoliko za početak...", ali je taj dio naknadno izbrisao.

Jurica Lovrinčević Objava Jurice Lovrinčevića Foto: Screenshot

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene