Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto stanje

Rusi se pohvalili: "Postigli smo znatan napredak na jugu Ukrajine"

Ruski vojnici
Ruski vojnici Foto: Afp
Rusija je znatno napredovala na području Zaporižja, izvijestio je proruski guverner Jevgenij Balicki.

Ruske snage zaredale su napade uzduž fronte nakon neuspjeha velike ukrajinske ljetne protuofenzive i u trenutku kada je vojna pomoć Zapada Ukrajini dovedena u pitanje.

"Naše su jedinice znatno napredovale sjeveroistočno od Novopokrivke", napisao je proruski guverner Jevgenij Balicki na Telegramu.

"Stanje je stalno napeto, ali naši dečki ne samo da drže linije obrane nego su i postupno napredovali", dodao je. Također je rekao da je ukrajinska strana pretrpjela velike gubitke.

Pročitajte i ovo Jurica Lovrinčević i Davor Filipović Novi skandal u Vladi Objavljena snimka razgovora u kojoj ministrov savjetnik dogovara iznudu novca: "Ako sje*e, neće nikad dobiti ništa"

Novopokrivka je selo smješteno sjeveroistočno od Robotina koje je u kolovozu zauzela ukrajinska strana u nadi da će probiti zonu kojom bi izašla na Azovsko more.

Ukrajinska strana izvijestila je pak da je odbila ruske napade u spomenutom području, ali nije navela nikakve detalje.

Ukrajinska vojska potvrdila je da se i dalje vode borbe kod Novopokrivke, Avdivke i Bahmuta te u cijelom području Marinke, a ukrajinske snage odolijevaju ruskim napadima.

Pročitajte i ovo Cijepljenje Broj oboljelih porastao Prijeti li epidemija još jedne zarazne bolesti? "Može izazvati ozbiljne komplikacije, pogotovo kod osoba s oslabljenim imunitetom"

Na sjeveru ukrajinska je vojska izvijestila da je osujetila četiri ruska napada na Kupjansk i osam napada na Liman. Ta su područja nakon ruske okupacije u rujnu 2022. vraćena pod kontrolu Kijeva.

Herson na jugu zemlje, koji je od studenoga 2022. pod ukrajinskom kontrolom, i dalje trpi ruska bombardiranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene