Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za demokraciju i mir

Sarkozy: Francuska je ispunila zadaću u Obali Bjelokosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je na sjednici vlade u Parizu da je njegova zemlja 'izvršila svoju zadaću što se tiče demokracije i mira u Obali Bjelokosti' te da je uvijek djelovala 'po nalogu Ujedinjenih naroda', rekao je vladin glasnogovornik Francois Baroin.

'Francuske snage su djelovale na zahtjev UN-a i pomagale su plavim kacigama u okviru mandata koji je utvrdilo UN-ovo Vijeće sigurnosti. One su djelovale jer je trebalo zaštititi civile u sve težim sigurnosnim i humanitarnim prilikama', dodao je Baroin. 'Sigurnost naših državljana bila je glavna zadaća naših snaga tijekom cijele krize. Vlada čestita francuskim vojnicima u Obali Bjelokosti na stručnosti, oni su ispunili svoju zadaću ozbiljno, uspješno i odmjereno. Predsjednik Republike je istaknuo da na to možemo biti ponosni', zaključio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službeno potvrđeno Uhićen bivši predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagbo Slika nije dostupna Simboli moći VIDEO: Vladao uz pomoć magičnog kamenja?

>> Uhićen bivši predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagbo

Francuske snage intervenirale su u ponedjeljak u Abidjanu kao potora snagama odanim predsjedniku Obale Bjelokosti Alassaneu Ouattari, u operaciji u kojoj je uhićen bivši predsjednik Laurent Gbagbo koji nije htio priznati poraz na predsjedničkim izborima u studenome. Intervenciju su kritizirali Gbagbovi pristaše i neki oporbeni predstavnici u Francuskoj koji su osudili upletanje Pariza. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene