Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

skriva se

Ruski milijarder Putinu okrenuo leđa, sad strahuje za život: "Rusija kao država više ne postoji"

Oleg Tinkov
Oleg Tinkov Foto: Afp
Osnivač jedne od najvećih ruskih banaka Oleg Tinkov u prvom intervjuu od početka rata osudio je ruskog predsjednika Vladimira Putina i invaziju na Ukrajinu te kazao kako su ga natjerali da proda svoj udio u banci nakon što je kritizirao Kremlj na društvenim mrežama.

"Shvatio sam da Rusija kao država više ne postoji", rekao je Tinkov za New York Times. Milijarder se javio telefonom s nepoznate lokacije jer strahuje za svoj život. Kaže i kako je unajmio i zaštitare nakon što su mu izvori iz tajnih službi rekli da mu je život u opasnosti.

"Vjerovao sam da je Putinov režim loš. Ali, naravno, nisam ni slutio da će to poprimiti tako katastrofalne razmjere", kazao je Tinkov, koji dodaje i kako se mnogi njegovi poznanici slažu s njime, ali se boje reći što misle.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZASTRAŠUJUĆI PODACI Ruska TV objavila koliko treba projektilu Sotona 2 do Pariza, Londona i Berlina: "Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena?"

Tinkov je pažnju medija privukao u travnju kada je na Instagramu osudio invaziju na Ukrajinu. Dan poslije, 20. travnja, Kremlj je kontaktirao upravu banke i Tinkovu je naređeno da proda svoj udio od 35 posto u banci koju je osnovao. U suprotnom, prijetili su da će banku nacionalizirati, rekao je milijarder.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAČAJU BOJAZNI Rusija raspiruje podjele u BiH: "Kako se Putina stišće u kut, on će potražiti druga mjesta kako bi pokušao upisati pobjede. A jedno od njih mogla bi biti Bosna"

Kaže da je udio u banci prodao za sitniš, smatra da je dobio samo tri posto vrijednosti dionica.

"Sve dok je Putin živ, sumnjam da će se išta promijeniti. Ne vjerujem da Rusija ima budućnost", kazao je Tinkov.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene