Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZASTRAŠUJUĆI PODACI

Ruska TV objavila koliko treba projektilu Sotona 2 do Pariza, Londona i Berlina: "Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena?"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Na ruskom kanalu "Rusija 1" voditeljica Olga Skabejeva i zastupnik u Dumi Aleksej Žuravljev razgovarali su o tome koliko bi sekundi trebalo interkontinentalnoj balističkoj raketi Sarmat da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, država koje isporučuju oružje Ukrajini.

Rusija je prošli tjedan objavila da do jeseni planira rasporediti svoje nove interkontinentalne balističke rakete Sarmat, sposobne za nuklearne napade na SAD.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni" Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Sarmat može nositi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca i gađati ciljeve udaljene tisuće kilometara u Sjedinjenim Državama ili Europi.

Sarmat već ima i NATO-ovu oznaku SS-X-30 "Sotona 2", s obzirom na to da je riječ o sustavu koji je naslijedio RS-36, odnosno interkontinentalnu balističku raketu SS-18 Sotona.

"Jedan Sarmat i to je to - Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam", kazao je Žuravljev.

"Nitko neće preživjeti u ovom ratu"

Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija upozorio je da Britanija također ima nuklearno oružje, a ako Rusi budu koristili projektil Sarmat, "nitko neće preživjeti u ovom ratu, nitko neće ostati na planeti".

"Nikad ne reci nikad", odgovorio mu je Žeravljev.

"Počet ćemo ispočetka", komentirala je Skabejeva, a prenosi Ukrajinska Pravda.

Navela je da je vrijeme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi, a do Londona 202 sekunde.

U eteru je prikazana grafika s natpisom: "Vrijeme leta raketa RS-28 Sarmat do prijestolnica zemalja koje Ukrajinu opskrbljuju s najviše oružja".

"I zapadnim zemljama treba pokazati ovu sliku. Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena? Halo, sve je stiglo", rekao je Žuravljev.

Ministarstvo obrane Sjedinjenih Država priopćilo je da to ne vide kao prijetnju.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene