Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJELOVAO U SJENI

Ruski insajder Putinu je sasuo u lice gorku istinu o gubicima u Ukrajini: Sada je poznato o kojem se milijarderu radi

Vladimir Putin i Yevgeny Prigozhin
Vladimir Putin i Yevgeny Prigozhin Foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP
Neimenovani ruski insajder ranije se našao oči u oči s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te mu tada kazao da njegova vojna taktika u Ukrajini vodi k porazu. Otkriveno je kako se radi o Jevgeniju Prigožinu, financijeru Wagner grupe.

Ruski milijarder Prigožin zadužen je za Putinovu digitalnu propagandu. Poznat je i kao "Putinov kuhar", koji se šefu Ruske Federacije nije ustručavao uputiti brojne kritike o tijeku rata u Ukrajini, piše Washington Post

Pouzdani izvori za Post su kazali kako su tenzije između Prigožina i ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua rasle mjesecima te da je Prigožin bio izrazito frustriran slabim napretkom "specijalne vojne operacije".

Pročitajte i ovo Putin na poligonu - 1 Lak na obaraču Pogledajte video: Vladimir Putin pri obilasku vojnika okušao se u pucanju iz snajpera

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) Rat u Ukrajini Putinu ove zime stiže pomoć? Zvijer s istoka mogla bi postati noćna mora milijuna Europljana

Prema izvješću američkih obavještajnih službi, Prigožin je Putinu rekao da se rusko ministarstvo obrane previše oslanja na Wagner i ne daje plaćenicima dovoljno novca i resursa da ispune svoju misiju u Ukrajini.

Američki obavještajci vjeruju da je Prigožin postavio video na društvenim mrežama koji prikazuje Wagnerove vojnike koji se žale na nedostatak osnovne hrane i namirnica, a sve s namjerom da snimka posluži kao sredstvo pritiska na Kremlj da poveća financiranje njegove skupine plaćenika.

Podsjetimo, Prigožin je godinama djelovao u sjeni i negirao bilo kakve veze sa zloglasnom grupom Wagner. Nadimak "Putinov kuhar" dobio je zahvaljujući vlasništvu nad restoranom u Sankt Peterburgu koji je Putin nekada redovito posjećivao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene