Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni na ispitivanju

Rusija: Uništena ćelija povezana s Islamskom državom, pronađena velika količina oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski Nacionalni antiteroristički odbor izvijestio je kako su u južnoj ruskoj republici Ingušetiji locirali i uništili militantnu ćeliju za koju se sumnja da je povezana s Islamskom državom.

'FSB i jedinice ruskog MUP-a su osujetile kriminalne aktivnosti ćelije povezane s međunarodnom terorističkom organizacijom Islamska država', stoji u priopćenju Odbora. 

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Četiri pripadnika militantne ćelije, svi stanovnici Ignušetije, uhićeni su tijekom operacije, a zaplijenjena je i velika količina oružja, javlja RT

Arsenal koji su teroristi posjedovali sastojao se od tri improvizirane eksplozivne naprave spremne za uporabu, granata, kalašnjikova, pištolja s prigušivačima i više od 2.000 komada streljiva.

'Grupa je formirana kako bi činili zločine protiv državnih dužnosnika, pripanika policije i pristaša tradicionalnog islama', izvijestio je Nacionalni antiteroristički odbor.

Prošli tjedan policija je u Ingušetiji uhitila i 23-godišnjeg mladića koji je bio regruter Islamske države. On je u gradu Karabulaku posljednje dvije godine mlade ljude uvjeravao da se pridruže teroristima. U njegovu domu također su pronađene eksplozivne naprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene