Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski Nacionalni antiteroristički odbor izvijestio je kako su u južnoj ruskoj republici Ingušetiji locirali i uništili militantnu ćeliju za koju se sumnja da je povezana s Islamskom državom.


'FSB i jedinice ruskog MUP-a su osujetile kriminalne aktivnosti ćelije povezane s međunarodnom terorističkom organizacijom Islamska država', stoji u priopćenju Odbora. 

Vezani članci Marine Le Pen Čelnica francuske krajnje desnice oslobođena optužbi za govor mržnje: Objavila je fotografije zločina Islamske države Tonći Prodan; Borci u Siriji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr/AFP) Stručnjak za terorizam otkrio zašto se džihadisti neće rado vraćati u matične zemlje: "Tamo ih čeka kanalizacija, zatvor i progon"

Četiri pripadnika militantne ćelije, svi stanovnici Ignušetije, uhićeni su tijekom operacije, a zaplijenjena je i velika količina oružja, javlja RT

Arsenal koji su teroristi posjedovali sastojao se od tri improvizirane eksplozivne naprave spremne za uporabu, granata, kalašnjikova, pištolja s prigušivačima i više od 2.000 komada streljiva.

'Grupa je formirana kako bi činili zločine protiv državnih dužnosnika, pripanika policije i pristaša tradicionalnog islama', izvijestio je Nacionalni antiteroristički odbor.

Prošli tjedan policija je u Ingušetiji uhitila i 23-godišnjeg mladića koji je bio regruter Islamske države. On je u gradu Karabulaku posljednje dvije godine mlade ljude uvjeravao da se pridruže teroristima. U njegovu domu također su pronađene eksplozivne naprave.