Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivane Petrović

"Rusija nije Babaroga u Siriji. Puno je toga navodnog u ovoj ružnoj priči koja traje već sedam godina"

Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivana Petrović o situaciji u Siriji (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Petrović o situaciji u Siriji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Petrović o situaciji u Siriji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV komentirala je zračne napade koje su snage SAD-a, Velike Britanije i Francuske izvele u Siriji.

Petrović ističe kako je takav potez bio očekivan obzirom da ga je Trump već danima najavljivao.

Pročitajte i ovo Evakuacija iz Rafaha - 5 Strah i glad Iz Rafaha pobjeglo 150.000 ljudi: "Ovdje su zarobljeni. Znaju da pomoć ne stiže" Baby Lasagna Jedan od favorita O Baby Lasagni piše se i preko oceana: Evo što o hrvatskome predstavniku piše jedan od najpopularnijih američkih medija

"Bilo je ovo očekivano, Trump napad već danima najavljuje, još od kad se dogodio navodni kemijski napad u Siriji. Svi govorimo o navodnom napadu tako nitko sa sigurnošću ne tvrdi da je to oružje predsjednika Assada. Puno je togo navodnog u ovoj ružnoj priči koja traje već sedam godina", kaže Petrović.

Poručuje kako je napad bio točka vrelišta između Rusije i SAD-a, a uključivanje Velike Britanije i Francuske bilo je očekivano.

"Sada je ključan odgovor Rusije koji može biti konkretan ili pak kozmetičke prirode. Sve ovo podsjeća na operaciju Irak, kad je SAD krenuo u akciju uz izliku da Irak ima oružje za masovno uništenje što je komisija UN-a istragom kasnije opovrgnula", izvijestila je Petrović 

Urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV  smatra kako svijet ne treba strahovati od širenja sukoba.

„Ruska federacija u priči o Siriji nije Babaroga. Rusija se uključila u rat u Siriji prije nekoliko godina kada su obavili prvu vojnu intervenciju nakon dugo vremena. Na to su se odlučili  jer je Assad tražio pomoć. Ta intervencija je stabilizirala mnoge stvari i dovela je do totalnog poraza snaga ISIS-a“, kaže Petrović.

Na pitanje kako se sve ovo može rasplesti Petrović kaže "kako je federalizacija Sirije jedini način na koji se situacija u toj prekrasnoj zemlji može riješiti te da je za to potrebno puno diplomatskih napora.

"Oko situacije u Siriji su svi izgubili kontrolu i nitko ne reagira proaktivno, već reaktivno", smatra Petrović. 

Poručuje kako RH ne treba strahovati od uključivanja naših snaga.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene