Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Rusija izvela zračni napad na Kijev i ostale dijelove Ukrajine: "Neprijateljske mete uništila je naša protuzračna obrana"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ukrainian State Emergency Service / AFP
Rusija je izvela noćni napad na Kijev i ostale dijelove Ukrajine, objavila je u nedjelju ukrajinska vojska te dodala da je protuzračna obrana uništila projektile ispaljene prema glavnom gradu.

Cijela je Ukrajina u nedjelju bila tri sata pod uzbunom, sve do šest sati ujutro, objavile su ukrajinske zračne snage.

"Neprijateljske mete koje su se kretale u smjeru Kijeva uništila je naša protuzračna obrana", rekao je čelnik vojne uprave Kijeva Serhij Popko.

U napadu na Kijev, dodao je, korišteni su krstareći projektili.

Ukrajinska vojska uništila je ukupno četiri krstareće rakete tijekom noćnog ruskog zračnog napada, izvijestile su kijevske zračne snage rano u nedjelju.

Pročitajte i ovo Sunce DHMZ upozorava Cijela Hrvatska u narančastom zbog visokih temperatura, stiže velika promjena vremena

Rečeno je da su ukrajinske snage otkrile do osam ciljeva u zraku, ali nije precizirano gdje su drugi projektili pogodili.

Zasad nema informacija o silini napada, mogućoj šteti ili žrtvama.

Rusija je izvijestila o nizu napada dronovima na svoj teritorij. Jedna je osoba poginula u pograničnom području s Ukrajinom, a privremeno su zatvorene tri moskovske zračne luke, Šermetjevo, Domodedovo i Vnukovo.

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin je priopćio da je protuzračna obrana srušila ukrajinski dron iznad moskovskog okruga Istra, oko 50 kilometara zapadno od Kremlja.

Pročitajte i ovo Problemi u Zagrebu ima ih šest tisuća Problemima u Zagrebu nema kraja: Uz travu i porušena stabla, prijeti još jedna opasnost

U oblasti Belgorod, na granici Ukrajine i jugozapada Rusije, jednu je osobu usmrtio šrapnel drona, potvrdio je guverner Vjačeslav Gladkov.

Prekogranična granatiranja i napadi dronovima u južnoj Rusiji traju već mjesecima, no napadi dronovima na Moskvu novija su pojava.

Od svibnja je izvedeno nekoliko napada dronovima na Moskvu, a poslovno središte ruske prijestolnice bilo je pogođeno nekoliko puta.

U tim napadima nije bilo žrtava ni veće materijalne štete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene