Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je "ispunila svoje obveze" prema sporazumu o nastavku isporuke ruskog plina Ukrajini zaključenom u četvrtak navečer između Moskve, Kijeva i Bruxellesa, objavio je u subotu ruski plinski div Gazprom.


"Ruska vlada je potpisala rješenje o najnižoj cijeni za izvoz plina Ukrajini", rekao je Sergej Kuprianov, glasnogovornik Gazproma.

Vezani članci Slika nije dostupna Rat plinom i tužbama: Naftogaz i Gazprom pred međunarodnom arbitražom Slika nije dostupna Rok istekao: Ukrajina i Rusija bez dogovora, ugrožena opskrba EU ruskim plinom

"Dakle Rusija je ispunila svoje obveze iz sporazuma" zaključenog u četvrtak, naglasio je i dodao da je Gazprom "spreman nastaviti isporuke plina Ukrajini kada ukrajinska tvrtka Naftogaz ispuni svoje obveze".

Ruski premijer Dmitrij Medvedov je u subotu navečer potpisao rješenje o cijeni tisuću metara prostornih plina na 378,22 dolara do 31. ožujka 2015.

Rusija spašava Ukrajince od smrzavanja?

Nakon dva dana pregovora Ukrajina, Rusija i Europska unija su u četvrtak postigle dogovor o isporuci ruskog plina, koji osigurava opskrbu Ukrajine ali i zapadne Europe tijekom zime.

Isplata duga od 3,1 milijarde dolara će biti izvršena u dva dijela, prvi od 1,45 milijarde dolara odmah i drugi od 1,65 milijarde do kraja godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook