Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez odstupanja

Rice i Lavrov nastoje ublažiti napetosti između SAD-a i Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna tajnica Sjedinjenih Država Condoleezza Rice susrela se sa svojim ruskim kolegom kako bi u posljednjim tjednima Bushove administracije pokušali ublažiti napetosti između dvije države.

Na možda posljednjem sastanku s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom u svojstvu čelnice diplomacije SAD-a Rice je u subotu bila domaćin Lavrovu u njenom hotelu u egipatskom ljetovalištu Sharm el-Sheiku na 80-minutnom razgovoru koji je State Department opisao 'dobrim i produktivnim'.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Unatoč dužini privatnog susreta nema znakova da je neka od strana odstupila od svojih stajališta glede najspornijih pitanja kao što su proturaketna obrana, nadzor naoružanja i ruski rat s Gruzijom. 

Glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack rekao je da se na susretu razgovaralo i o nastojanjima da se riješi pitanje nuklearnih programa Irana i Sjeverne Koreje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene