Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo veleposlanika

Putin i Erdogan o napadu kao provokaciji, službe sigurnosti krivcem smatraju jednu osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski i turski predsjednik Vladimir Putin i Tayyip Erdogan telefonom su razgovarali nakon ubojstva ruskog veleposlanika u Ankari za koji Ankara optužuje Erdoganova političkog suparnika, klerika Fetullaha Gulena.

"Počinjeni zločin je bez sumnje provokacija kako bi se poremetila normalizacija rusko-turskih odnosa i mirovni proces u Siriji", rekao je Putin na ruskoj televiziji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

On je ubojstvo ruskog veleposlanika Andreja Karlova nazvao provokacijom kojoj je svrha naštetiti zatopljenju veza između Moskve i Ankare i naporima rješenja sukoba u Siriji.

Erdogan je ocijenio da je ubojstvo veleposlanika provokacija kako bi se sabotirala normalizacija odnosa između Ankare i Moskve, nedavno poboljšanih nakon teške krize.

"Znamo da se radi o provokaciji kako bi se naštetilo procesu normalizacije odnosa između Turske i Rusije", rekao je Erdogan u izjavi na televiziji.

Dužnosnik turskih službi sigurnosti tvrdi da postoje jasne indicije da napadač pripada mreži klerika Gulena koji živi u SAD-u i kojeg Ankara optužuje da stoji iza neuspjelog državnog udara u srpnju.

Neimenovani dužnosnik je rekao da je istraga usmjerena na napadačeve veze s Gulenovom mrežom.

Gulenov medijski savjetnik je izjavio da njegov pokret nema nikakve veze s ubojstvom ruskog veleposlanika u Turskoj te je osudio taj incident.

"Gospodin Gulen kategorički osuđuje taj gnusan čin", rekao je Alp Aslandogan. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene