Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radmanović će inzistirati na ravnopravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' kako će svoju koncepciju rada temeljiti na ravnopravnosti svih naroda u BiH, istaknuvši kako i postojeći Ustav, ali i predložene ustavne promjene ne dovode u pitanje opstanak entiteta.


'Ravnopravnost je jedini čvrst temelj na kojem se može graditi BiH i na tome ću insistirati', kaže Radmanović i dodaje kako će, sa druga dva člana, nastojati vratiti ugled Predsjedništvu BiH, narušen davanjem veće važnosti uskim nacionalnim ili stranačkim interesima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Daytonski sporazum ne funkcionira' Josipović u SAD-u Slika nije dostupna Komšić traži ravnopravnost Hrvata

Radmanović naglašava kako nema dilema u vezi najavljenih ustavnih promjena u BiH.

'Potpuno je jasno da je sadašnjim Ustavom BiH zajamčen opstanak entiteta, a ni u prijedlozima za izmjene Ustava nije bilo ukidanja entiteta', rekao je novi, srpski član Predsjedništva BiH. 

'Naravno, ja zastupam entitetsko, odnosno federalno uređenje u BiH. Ako druga, odnosno treća strana insistira na ukidanju entiteta onda imamo nerješiv problem', izjavio je Radmanović dodajući kako će pokušati sva pitanja rješavati dogovorom, jer je po njemu BiH stvar dogovora sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Radmanović je najavio kako će se zalagati za promjene u
diplomatsko-konzularnoj mreži BiH što je i najavljivao u predizbornoj kampanji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene