Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen prodavač alkohola

Radikalni islamisti siju strah Egiptom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani napadači ubili su u nedjelju prodavača alkoholnih pića na egipatskom poluotoku Sinaju, u napadu za koji Vladini službenici sigurnosti vjeruju da su ga počinili islamski militanti.

Četvorica napadača ustrijelila su 28-godišnjeg Rami Ahmeda u baru koji se nalazi na glavnoj cesti pokraj El-Arisha, grada na sjeveru Sinaja, na području gdje je utjecaj radikalnih islamista ojačao unazad dvije godine, od kada je svrgnut s vlasti bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak.

"Još smo uvijek u ranoj fazi istrage, ali najvjerojatnije iza napada stoje islamistički tvrdolinijaši", rekao je jedan od službenika za sigurnost, dodavši kako je ubijeni Ahmed došao na Sinaj iz delte Nila, sjeverno od Kaira, pa nije povezan s lokalnim neprijateljstvima između pripadnika raznih plemena.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

>> Dvije rakete iz Egipta pale na izraelski Eilat

Egipatska vlast u zadnje vrijeme pokušava zavesti red na sinajskom poluotoku, posebno na sjevernom dijelu gdje su islamističke skupine iskoristile vakuum nakon Mubarakova pada, da na tom području stvore baze iz kojih napadaju ciljeve u Izraelu i Egiptu.

Prošlog ljeta islamisti su pobili 16 egipatskih pograničnih stražara, oteli oklopno vozilo i njime upali u Izrael, gdje su ih likvidirali izraelski vojnici. Prošlog mjeseca, islamisti su također ispalili dvije rakete sa Sinaja na Izrael. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene