Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispostavilo se da je Putinov 'citat' koji je postao viralan, zapravo lažan, a novinarka koja ga je objavila se ispričala.


Jedna od interpretacija Putinovog jučerašnjeg govora, koji je bio prilično izravan kada je rekao da zahtjeva da se pronađu teroristi koji su srušili ruski avion na Sinaju i da ih se kazni, pretvorila se u citat koji je postao viralan.

Vezani članci Nenad Bakić i Ivan Đikić Zaiskrilo između Đikića i Bakića: "Počnite aktivno doprinositi krizi konkretnim analizama - slikanje ispred plakata se ne broji" Jeste li stari? (Foto: Twitter) Ako se sjećate ovih predmeta, možda ste stari: Jeste li dovoljno hrabri da provjerite?

Repostala ga je i novinarka RT-a, pa je zaključeno kako je Putin to i rekao, međutim, ona se ubrzo ispričala kazavši kako je 'citat' lažan te da Putin tu rečenicu nije izrekao. 

'Oprostiti teroristima je na Bogu, a da ih se pošalje njemu je na meni', tweetala je novinaraka RT-a Remi Maalouf, pri tom okitivši post raznim hashtagovima.

AVION NA SINAJU SRUŠILI TERORISTI Putin naredio: Pronađite odgovorne!

Međutim, ubrzo ga je izbrisala i ispričala se sljedbenicima na Twitteru za lažni citat.

 

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je ruski putnički avion koji je krajem listopada pao na Sinaju bio meta terorističkog napada te da se srušio uslijed eksplozije koja se dogodila tijekom leta. Čim je to objavljeno Vladimir Putin obratio se javnosti kazavši kako traži da se odgovorni i pomagači tog čina pronađu i da ih se kazni.

Obećao je intenziviranje napada na pobunjenička uporišta u Siriji zajedno s Francuskom koja je objavila rat ISIL-u nakon što su preuzeli odgovornost za niza napada u petak navečer u Parizu, koji su odnijeli 129 života.

Putin: 'Islamsku državu financira 40 zemalja, među njima i članice G20'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook