Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke za vozače

Uništavaju punionice za električne automobile: Razlog je nevjerojatan

Punionica za električna vozila - 2
Punionica za električna vozila - 2 Foto: Afp
Većinu napada na infrastrukturu za punjenje izveli su protivnici električnih vozila, a u novije vrijeme i lopovi koji žele brzo zaraditi krađom bakra koji se koristi u kabelima.

Punionice za električna vozila postale su meta vandala koji ih uništavaju iz čiste taštine ili čak zbog krađe određenih dijelova.

Naime, u posljednje vrijeme posebno su na udaru Teslini superpunjači u Kaliforniji, gdje ih je od 88 uništeno čak 50.

@k9optima

Bay Area vibes

♬ original sound - K9 Optima

Većinu napada na infrastrukturu za punjenje izveli su protivnici električnih vozila, a u novije vrijeme i lopovi koji žele brzo zaraditi krađom bakra koji se koristi u kabelima, piše InsideEVs.

Punionica za električna vozila - 2 Punionica za električna vozila - 5 Foto: Afp

Jedan od glavnih razloga zbog kojih su stanice za punjenje električnih vozila relativno laka meta napada jesu lokacije na kojima su one postavljene. Obično se postavljaju u područjima na kojima boravi mnogo ljudi, kao što su trgovački centri, sveučilišni kampusi, velike trgovine, restorani brze hrane, javni parkovi itd. Ta su mjesta tijekom dana vrlo prometna, ali su noću praktički prazna.

Punionica za električna vozila - 2 Punionica za električna vozila - 6 Foto: Afp

Postavljanje punjača duž glavnih prometnih pravaca, poput autocesta, moglo bi ih učiniti težom metom. Stručnjaci ističu da bi pomoglo i kada bi se više punionica postavilo na dobro osvijetljenim mjestima, poput benzinskih postaja koje su pod 24-satnim videonadzorom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene