Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26 ubijenih, Amerika ponovno u šoku

Pastorova maloljetna kći prva među potvrđenim ubijenim žrtvama u teksaškom krvoproliću, objavljen identitet ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
26 osoba je ubijeno nakon što je naoružani muškarac ušetao u crkvu i počeo pucati po vjernicima.

Napadač je viđen oko 11:30 sati u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kako ulazi u baptističku crkvu u Sutherland Springsu, u Teksasu. Iz nepoznatih razloga krenuo je pucati po ljudima koji se se nalazili unutra.

Pročitajte i ovo Sjećanje na žrtve pokolja u Teksasu što je policija radila? Novi detalji masakra: Otkriveno kako je ubojica uspio ući u školu i ubiti 19 djece Pucnjava u osnovnoj školi u Teksasu - 6 NAPADAČ UBIJEN FOTO/VIDEO Užas u Teksasu: U krvavom napadu na osnovnu školu ubijeno najmanje 19 djece i još dvije osobe - "To je užasno, neshvatljivo"

 

ABC News, pozivajući se na lokalne policijske izvore, otkrio je identitet ubojice. Riječ je o 26-godišnjem teologu Devinu Kelleyju iz New Braunfelsa u Teksasu.

Najmlađa žrtva ima pet godina, a nastarija 72. Dvije su osobe stradale izvan crkve, 23 unutar crkve i jedna na putu do bolnice. Ukupan je broj ubijenih 26, a ranjene su 24 osobe.

FBI je izvijestio da iako je prijavljen samo jedan napadač, oni istražuju i "druge opcije".

Guverner Teksasa Greg Abbott poručio je da su "molitve svih uz stradale u tom zlom činu".

U pucnjavi je ranjeno i više od 20 osoba, od kojih je 8 hospitalizirano.

Šerif Joe Tackitt rekao je lokalnim medijima da su među ubijenima i stradalima također i djeca.

Iako tijela još nisu identificirana, svećenik Frank Pomeroy potvrđuje da je njegova 14-ogodišnja kćer jedna od mrtvih, prenosi Business Insider.

34-ogodišnja Amanda Mosel, također potvrđuje da je 13-ogodišnja djevojčica, kojoj je ona kuma, jedna od smrtno stradalih u napadu.

Jedna svjedokinja rekla je kako je bila na oko 50 metara od crkve, kad je začula poluatomatsku paljbu. "Ovo je vrlo mala zajednica pa su svi bili znatiželjni o čemu je riječ i što se događa", rekla je Carrie Matula za NBC News.

Pastor i njegova supruga nisu bili u crkvi u vrijeme napada, rekao je lokalnim medijima pastor susjedne crkve River Oak.

"Imali smo nekoliko pripadnika prve pomoći u crkvi u to vrijeme i oni su odmah otišli na mjesto događaja. Tad je moja crkva napravila ono što inače radi - pomolili smo se... Znali smo da je najbolja stvar koju možemo napraviti ta da se ne dovodimo u opasnost", rekao je pastor susjedne crkve.

 


Potvrđena je smrt samo napadača, no nije potvrđeno je li stradao intervencijom policije ili si je sam presudio.

Kongresman Vicente Gonzalez vjeruje da je motiv povezan s crkvom i vjerskom zajednicom, prenosi Daily Mail.

Američki predsjednik Donald Trump, koji se nalazi na turneji u Aziji, poručio je prekoTwittera: "Neka Bog bude s ljudima Sutherland Springsa u Teksasu. FBI i snage zakona su na mjestu događaja. Pratim situaciju iz Japana."

Sutherland Springs manji je grad s tek nekoliko stotina žitelja i nalazi se 50 kilometara jugoistočno od San Antonija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene