Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski neuspjeh

Washington tvrdi da je imao dobre pregovore s Pjongjangom u Švedskoj

Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP)
Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Objavljene fotografije Kim Jong Una kako gleda lansiranje novih projektila (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Pjongjang je optužio SAD za neuspješne razgovore o sjevernokorejskom nuklearnom pitanju, a iz Washingtona odgovaraju da su imali dobre razgovore sa Sjevernom Korejom u Švedskoj

Glasnogovornica State Departmenta Morgan Ortagus u priopćenjuje rekla kako komentari iz Sjeverne Koreje ne odražavaju ni sadržaj ni duh razgovora koji su trajali osam i pol sati. "SAD su donijele inovativne ideje i imale dobre razgovore sa sjevernokorejskom stranom" dodala je.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Kim Jong Un jačaju naoružanje Kim Jong Un nadgledao ispaljivanje iz višecjevnih raketnih bacača

Sjevernokorejski izaslanik optužio je Sjedinjene Države da su odgovorne za neuspjeh razgovora o nuklearnom programu koji su počeli u Stockholmu, nakon višemjesečnog zastoja i nakon novih eskalacija raketnih testiranja Pjongjanga.

Sastanak je započeo tijekom jutra u izoliranom konferencijskom centru u predgrađu Stockholma. "Pregovori nisu ispunili naša očekivanja i na kraju su propali. Za neuspjeh pregovora, koji nisu doveli ni do kakvog napretka, odgovorne su SAD koji nisu odustale od svog uobičajenog stajališta", izjavio je Kim Myong Gil.

Dodao je da su Sjedinjene Države potaknule očekivanja prijedlozima fleksibilnog pristupa, novih metoda i kreativnih rješenja, no tvrdi kako su ih "jako razočarali i uništili im entuzijazam kada ništa nisu stavili na pregovarački stol".

Sjevernokorejski izaslanik Kim Myong Gil i američki Stephen Biegun sastali su se uz posredovanje švedskog posebnog izaslanika Kenta Haerstedta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene