Sjeverna Koreja tvrdi kako je danas uspješno provela nuklearni test čime je izazvala lavinu reakcija diljem svijeta.


Američki predsjednik Donald Trump poručio je kako Sjeverna Koreja ne reagira na dijalog, već jedino na silu, a britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson izjavio je kako su "sve opcije na stolu".

Vezani članci Koronavirus, Ukrajina Mračna bilanca pandemije koja ne jenjava: Europa u dubokoj gospodarskoj krizi iščekuje vrhunac zaraze, u SAD-u na snazi opća mobilizacija Kip slobode i brod-bolnica SAD bilježi više od 155 tisuća zaraženih koronavirusom. U Francuskoj najviše umrlih u jednom danu, Italija produžila karantenu

Sjeverna Koreja SAD redovito naziva imperijalistima i agresorima, a kad je riječ o propagandi, ona kreće od malih nogu pa tako djeca o neprijateljima Sjeverne Koreje imaju priliku naučiti i iz crtanih filmova. 

Iza benignog naslova "Vjeverica i jež" krije se sjevernokorejski propagandni crtić koji se na nacionalnoj televiziji prikazuje od 1977. godine.

U ne baš suptilnoj metafori za odnose Sjeverne Koreje i SAD-a, skupina životinja koje žive u mjestu "Flower Hill" brani svoj dom od naoružanih okupatora.

Stanovnike Sjeverne Koreje tako predstavljaju vjeverice, ježevi i patke dok su Amerikanci vukovi naoružani laserskim pištoljima. Japance glume lasice, Ruse pijani medvjedi, a miševi su preuzeli ulogu stanovnike Južne Koreje.

Sam crtić prepun je nasilja, a nerijetko se u njemu mogu čuti i psovke. Unatoč svemu, likovi iz crtića krase zidove dječjih vrtića diljem zemlje.

Kako izgleda crtić pogledajte u prilogu: