Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon nuklearnog testa

Trump o napadu na Sjevernu Koreju: "Vidjet ćemo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je poručio kako riječi i djela Sjeverne Koreje predstavljaju opasnost za SAD.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju SAD-a nakon što je Sjeverna Koreja izvršila šesti nuklearni test, tijekom kojeg je, kako tvrdi, uspješno testirala hidrogensku bombu.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Predsjednik SAD-a Donald Trump na Twitteru je napisao:

"Sjeverna Koreja provela je veliki nuklearni test. Njihove riječi i djela i dalje su neprijateljska i opasna za SAD", poručio je Trump.

Ubrzo je objavio i novi tweet u kojem je poručio kako je Sjeverna Koreja odmetnuta nacija koja je postala velika prijetnja i sramota za Kinu, koja pokušava pomoći, ali bezuspješno.

U trećoj uzastopnoj objavi Trump je poručio:

"Južna Koreja otkriva da, baš kao što sam im rekao, njihovi razgovori o smirivanju situacije sa Sjevernom Korejom neće funkcionirati, oni razumiju samo jednu stvar", poručio je Trump.

Kako javlja AP, Trump je nakon posjeta crkvi u Washingtonu na novinarsko pitanje o mogućem napadu SAD na Sjevernu Koreju kratko poručio: "Vidjet ćemo..."

U pripremi novi paket sankcija

Američki predsjednik danas će se susresti sa svojim savjetnicima za nacionalnu sigurnost kako bi razgovarali o sjevernokorejskom nuklearnom testu, objavila je Bijela kuća, a ministar financija traži potpunu gospodarsku izolaciju Pyongyanga.

Ministar financija Steve Mnuchin u nedjelju je objavio da će složiti novi paket sankcija kako bi zaustavio svu trgovinu sa Sjevernom Korejom.

Trump je pak najavio da SAD razmatra potpunu obustavu trgovine sa zemljama koje posluju sa Sjevernom Korejom.

Britanski ministar vanskih poslova Boris Johnson također je osudio testiranje nuklearno oružje i poručio kako su "sve opcije na stolu".

Za Sky News je izjavio kako ne postoji jednostavno vojno rješenje jer nijedna opcija nije dobra.

Kineski predsjednik Xi Jinping i njegov ruski kolega Vladimir Putin dogovorili su se da ostaju pri svojem cilju denuklearizacije Korejskog poluotoka.

May: "Ojačati pritisak na Sjevernu Koreju"

Britanska premijerka Theresa May nuklearni test Sjeverne Koreje opisala je "nesmotrenim i prijetećim" za međunarodnu zajednicu.

Podsjetila je kako je s japanskim predsjednikom Shinzoom Abeom razgovarala o daljnjim koracima uključujući i ubrzanje primjene postojećih sankcija.

"Međunarodna zajednica univerzalno je osudila ovaj test i moramo zajednički ojačati pritisak na vodstvo Sjeverne Koreje kako bi zaustavili njihove destabilizirajuće poteze", kazala je May. (D.I./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene