Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ponovo zajedno

Pronašli su otetu kćer pomoću DNK-a nakon 51 godine: "Tako mi je drago što se Melissa vratila. Nikada ne gubite nadu"

Otmica, ilustracija
Otmica, ilustracija Foto: Getty Images
Melissa Highsmith 1971. godine imala je samo 22 mjeseca kada je oteta. Sada je pronađena pomoću DNK analize. Napokon je pronašla svoju obitelj.

Melissa Highsmith, pravim imenom Melanie, živjela je u Fort Worthu veći dio svog života, a nikad nije saznala da je oteta. Navodno ju je otela njezina dadilja kada je bila beba od 22 mjeseca. Svoju obitelj pronašla je zahvaljujući podudaranju u bazi podataka 23andMe, tvrtke za testiranje DNK-a za otkrivanje podrijetla. 

"Otac mi je poslao poruku na Messengeru i rekao mi je: 'Znaš, tražim svoju kćer 51 godinu'", rekla je. Prije ove poruke koju je dobila putem Facebooka nije ni znala da je obitelj traži. 

Obitelj ju je pronašla zbog podudaranja DNK-a s jednom od njezine djece putem 23andMe. Nakon toga njezini roditelji susreli su se s njom i obavili službeno testiranje, javlja CNN.

Njezina majka Alta Apantenco izjavila je kako je mislila da više nikad neće vidjeti svoju kćer.

Kaznena zastara istekla je 20 godina nakon Melissina 18. rođendana, ali je odjel rekao da će nastaviti istragu kako bi "otkrio sve dostupne informacije o Melissinoj otmici, koja se dogodila prije 51 godinu".

"50 godina je moja mama živjela s osjećajem krivnje zbog gubitka Melisse. Također je živjela s optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila vlastitu bebu. Tako mi je drago što se Melissa vratila. Nikada ne gubite nadu", rekla je Sharon, Melissina mlađa sestra. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene