Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeno šest novih žrtava požara u Kaliforniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granična ophodnja pronašla je četiri izgorjela tijela u planinama istočno od San Diega nedaleko od meksičke granice. Još su dva izgorjela tijela pronađena među ostacima izgorene kuće također u okrugu San Diego. Time je broj poginulih u zastrašujućim požarima koji haraju Kalifornijom porastao na 12.

Ostaci tijela za koje se pretpostavlja da pripadaju trojici muškaraca i jednoj ženi pronađeni su pri dnu planinskog klanca, istočno od San Diega, oko pet kilometara od meksičke granice. Vlasti pretpostavljaju da se radi o ilegalnim useljenicima koje je sustigla vatra dok su se kretali teško prohodnim terenom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napredak u Kaliforniji, svladan jedan požar Slika nije dostupna Jug Kalifornije u plamenu

Dva izgorjela tijela pronađena su na zgarištu kuće kod San Diega. Radi se o najvjerojatnije bračnom paru koji je trebao biti evakuiran. Za sada nije poznato zašto nisu, no sumnja se da su odbili. 

Ozlijeđeno je najmanje 60 ljudi, a u požarima je uništeno ili oštećeno najmanje 2000 kuća

Sada vrijeme ide u prilog vatrogascima koji su uspjeli staviti pod nadzor većinu od 20-ak požara koji su, u zadnja četiri dana, poharali više od 2.000 kilometara četvornih na jugu Kalifornije.

U Kaliforniju je stigao predsjednik George W. Bush, koji je razgledao uništeno područje i susreo se s nekima od evakuiranih stanovnika područja. 

Bush je s kalifornijskim guvernerom Arnoldom Schwarzeneggerom preletio helikopterom teško pogođeno područje San Diega i posjetio izgorjela mjesta.

U brzoj reakciji Busheve administracije na katastrofu koja je
pogodila Kaliforniju, mnogi vide nastojanje da se odmakne od stigme koja ju je pratila nakon zakašnjele i nedostatne pomoći žrtvama uragana Katrina 2005. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene