Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na oprezu

Karneval u Veneciji kakav se ne pamti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme pojačanih terorističkih prijetnji karnevali u velikim europskim gradovima bit će pod budnim okom snaga sigurnosti.

Posjetitelji slavnog karnevala u Veneciji morali su na kratko otkriti svoja prava lica. Vlasti su se odlučile na pojačane mjere sigurnosti. 'Mislim da je ovo normalno zbog terorista Islamske države', rekla je Pia, turistica iz Švicarske u Veneciji.

Pročitajte i ovo Venecija Žele smanjiti masovni turizam Venecija uvodi nove zabranu: Jedna stvar zvuči posebno bizarno Ilustracija Ispričali se putnicima U susjedstvu otkazani brojni letovi: Nećete vjerovati koji je razlog

Dio policajaca bio je u svojim uniformama, a dio je radio u tajnosti. Pojačane mjere sigurnosti bit će i na karnevalima u Njemačkoj. Posebno su oprezne vlasti u Koelnu gdje su na Silvestrovo napadnute stotine žena. Napadači su bili većinom migranti iz sjevernoafričkih zemalja.

'Jasno je da će karnevalski dani biti test za nas da dokažemo da smo naučili lekciju nakon strašnih događaja na Silvestrovo i da građani mogu mirno i veselo slaviti bez brige za sigurnost', rekao je Guido Kahlen, iz gradske uprave u Koelnu.

Kako bi građane i turiste upoznali s događanjima na karnevalu u Bonnu inače dijele letke. Ove godine tiskali su ih i na arapskom. 'Preveli smo iste informacije koju su objavljene i na lecima na njemačkom, o povijesti karnevala. Važno nam je da razgovaramo ravnopravno. Nema tu ispisanih pravila ponašanja, ili se ponašate dobro ili ne. Dakle, ne trebaju pravila', rekao je Christoph Arnold, organizator karnevala u Bonnu.

Organizatori najvećeg i najslavnijeg karnavala na svijetu, onog u Riju osim briga za sigurnost brinu i zbog zaraze. Zika virus i dalje se nezaustavljivo širi, a najviše u Brazilu. Vlasti pozivaju na dolazak na karneval i upozoravaju trudnice na opasnosti koje donosi zaraza.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene