I dalje stižu reakcije na Mektićeve tvrdnje. Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade osvrnuo se na njegove optužbe. Još jednom ih je nazvao besmislicom, manipulacijom i zlonamjernom tvrdnjom koja ne zaslužuje dodatne komentare. Istaknuo je da je Hrvatska odgovorna članica NATO-a i Europske unije, da je angažirana u borbi protiv terorizma. Saborski odbor za nacionalnu sigurnost primio je izvješće SOA-e o slučaju.

Galerija


Na pitanje zašto se na cijelu situaciju nije reagiralo prosvjednom notom, Andrej Plenković odgovorio je: "Što će vam prosvjedna nota? Puno je važnije da ja dok sam na teritoriju BiH kažem medijima, to je jače od note."

Vezani članci Migranti, ilustracija (Foto: AFP) Policija u BiH od početka godine spriječila ulazak više od 7000 ilegalnih migranata Željko Komšić (Foto: Pixsell, Armin Durgut/HaloPix) Komšić o navodnoj obavještajnoj aferi: "Mora biti jasno što je dopušteno, a što ne. Plenković demonstrira nedostatak kućnog odgoja"

"Potpuno neodgovorno, neutemeljno i poziv gospodinu koji je iznio takve optužbe da se pozabavi pitanjem u svojoj zemlji. Mislim da je to preusmjeravanje...", rekao je Tomo Medved te dodao da misli konkretno na postrojavanje četničkog odreda u Višegradu. 

"Mogu potvrditi da sam zaprimio odmah promptno izvješće SOA-e vrlo argumentirano, to ću podiijeliti s članovima odbora, naravno o detaljima izvješća ne mogu govori", komentirao je Ranko Ostojić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr