Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nimalo lak zadatak

Okončana migrantska drama na Plješevici u BiH: Spašeno svih šest migranata

Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP)
Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP) Foto: Piero CRUCIATTI / AFP
Pripadnici GSS-a Bihać su nakon višesatne za grupom migranata koja se izgubila na izuzetno teškom terenu planine Plješevice, uspjeli pronaći i spasiti svih šestero migranata.

kako doznajemo iz hrvatskog GSS-a, njihovi kolege iz BiH su uspjeli locirati i na sigurno odvesti šestero migranata izgubljenih u snijegu i teškom terenu planine Plješivica.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna "Svaki komentar je suvišan" HGSS naljutila intervencija u Paklenici: Izgubili noć tražeći ''ugroženu'' osobu, ujutro produžili na posao

Ranije je GSS iz BiH pomoć zatražio i od hrvatskog GSS-a. Migranti su poziv upomoć uputili s bosanske strane još u subotu navečer, no da im se tijekom poziva i razgovora ispraznila baterija na mobitelu i da im se otad gubi svaki trag.

Bihaćki GSS otad tragao je za migrantima na planini Plješivici po vrlo teškom i nepristupačnom terenu.

Situaciju je dodatno otežavao snijeg kojeg ima skoro metar, prenosi Dnevni Avaz. U potrazi za izgubljenom grupom GSS-ovci su nešto ranije pronašli drugu grupu migranata i nagovorili ih da se vrate u Bihać. Uvjeravanje je trajalo više od sat, a nakon što su im objasnili da su im životi ugroženi, migranti su pristali da se vrate.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene