Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP)
Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP)

Pripadnici GSS-a Bihać su nakon višesatne za grupom migranata koja se izgubila na izuzetno teškom terenu planine Plješevice, uspjeli pronaći i spasiti svih šestero migranata.


kako doznajemo iz hrvatskog GSS-a, njihovi kolege iz BiH su uspjeli locirati i na sigurno odvesti šestero migranata izgubljenih u snijegu i teškom terenu planine Plješivica.

Vezani članci Migranti,ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Gradonačelnik Bihaća tvrdi da hrvatska policija ilegalno vraća migrante u BiH: "Svaki dan dovodi 30, 40, 100 migranata" Sofija Preljvukić i Vinko Prizmić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 - 3 HGSS kritizira djelovanje sustava za vrijeme požara: ''Naši ljudi proveli su velik dio rata tu, svaki dan su tu, znaju svaki kamen''

Ranije je GSS iz BiH pomoć zatražio i od hrvatskog GSS-a. Migranti su poziv upomoć uputili s bosanske strane još u subotu navečer, no da im se tijekom poziva i razgovora ispraznila baterija na mobitelu i da im se otad gubi svaki trag.

Bihaćki GSS otad tragao je za migrantima na planini Plješivici po vrlo teškom i nepristupačnom terenu.

Situaciju je dodatno otežavao snijeg kojeg ima skoro metar, prenosi Dnevni Avaz. U potrazi za izgubljenom grupom GSS-ovci su nešto ranije pronašli drugu grupu migranata i nagovorili ih da se vrate u Bihać. Uvjeravanje je trajalo više od sat, a nakon što su im objasnili da su im životi ugroženi, migranti su pristali da se vrate.