Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princ Harry: 'Nisam heroj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ne bih rekao da sam heroj", izjavio je princ Harry u subotu, po povratku u Veliku Britaniju nakon deset tjedana provedenih na prvoj liniji bojišta u Afganistanu uz britanske vojnike.

"Nipošto ne bih rekao da sam heroj. Nisam ništa veći junak od tisuća vojnika koji su ondje", kazao je princ u razgovoru za medije po silasku iz zrakoplova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Princ Harry vratio se kući iz Afganistana Slika nije dostupna Princ Harry napustio Afganistan

Harry je ocijenio da su "pravi junaci" ranjeni britanski vojnici koji su zajedno s njime bili u zrakoplovu kojim su se vraćali u domovinu. Dodao je da je "razočaran" što je njegova njegova misija, koja je trebala trajati do travnja, naglo prekinuta, te dodao kako "rado ostao s dečkima" u Afganistanu i izrazio nadu da će se "uskoro vratiti" na bojišnicu.

Britanska kopnena vojska isključila je u nedjelju mogućnost prinčeva "skorašnjeg" povratka u Afganistan.

Još ćemo vidjeti hoće li otići u vojnu misiju u idućih 12 do 18 mjeseci ili ne", rekao je načelnik glavnog stožera kopnene vojske, general Richard Dannatt.

Nema "sigurnijeg mjesta" na Zemlji nego kad si s Gurkama, neustrašivim nepalskim vojnicima u regularnom sastavu britanske vojske.

I Gurke su imali samo riječi pohvale o princu Harryju, ističući njegovo dobro vojničko ponašanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene