Beba rođena sa srcem izvan tijela preživjela je operaciju u bolnici u britanskom Leicesteru.

Galerija


Vanellopi Hope liječnici su još u majčinoj utrobi dijagnosticirali da će biti rođena s vrlo rijetkim sindromom zbog kojeg joj srce raste izvan tijela.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović nakon operacije Bivša predsjednica se javila nakon zahvata na Rebru, Vučić joj poželio brz oporavak Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica operirana u zagrebačkom KBC-u: Liječnici joj operirali vrat, pred njom je dug oporavak

Pritom su joj šanse da na svijet dođe živa bile ravne nuli, no nakon tri operacije malena Vanellopa pobijedila je nemoguće i dokazala kako je pravi borac, javlja BBC News.

Stanje poznato kao „ectopia cordis“ vrlo je rijetko i javlja se u tek nekoliko slučajeva na milijun rođenja, pri čemu je najčešće riječ o mrtvorođenčadi.

Naomi Findlay (31) i Dean Wilkins (43), roditelji malene Vanellope, kažu kako su ostali u šoku kad je ultrazvuk pokazao da se srce njihova djeteta nalazi izvan prsnog koša.

„Nismo znali što očekivati. Liječnici su nas uvjeravali da su šanse da naše dijete preživi ravne nuli. Nitko nije vjerovao da će uspjeti osim nas“, kažu roditelji.

Vanellope je pobijedila crne prognoze liječnika i danas slavi tri tjedna. Porodu je prisustvovao tim od 50 liječnika, primalja i medicinskih sestara.

Nakon poroda operirana je čak tri puta, a liječnici su uspjeli privremenu membranu zamijenili trajnom te posebnim materijalom spojiti rebra i tako stvorili 'kavez' u kojem će srce biti ostatak njezina života.

Oporavak je tek počeo, no roditelji malene Vanellope ne sumnjaju kako će pobijediti sve izazove.