Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen je

Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac iz New Hampshirea Adam Montgomery u četvrtak je proglašen krivim za ubojstvo 5-godišnje kćeri Harmony, čije tijelo nikada nije pronađeno.

Adam Montgomery (34) nije prisustvovao dvotjednom suđenju i nije bio u sudnici kada je porota donijela presudu, osuđujući ga za ubojstvo drugog stupnja, napad drugog stupnja, ometanje svjedoka, krivotvorenje fizičkih dokaza i zlostavljanje leša.

Porotnici su donijeli presudu nakon šest sati vijećanja u dva dana.

Guverner New Hampshirea Chris Sununu, republikanac, pozdravio je Montgomeryjevu osudu napisavši na društvenim mrežama: "Adam Montgomery je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru."

Pročitajte i ovo Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

Tužitelji su tvrdili da je 2019. Montgomery divljački pretukao Harmony - a zatim je otišao kupiti brzu hranu dok je djevojčica ležala na stražnjem sjedalu i umirala.

Potom je navodno proveo mjesece premještajući njezino zbijeno i raspadajuće tijelo u torbi i hladnjaku na razna skrovišta - prije nego što ga je naposljetku izbacio "kao smeće", piše NY Post. 

Također je tijelo premazao bojom za zidove da bi zamaskirao neprijatan miris.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade

Pročitajte i ovo Posljedice napada dronovima u Odesi Lansirali 31 letjelicu VIDEO Rusi dronovima napali trgovačko područje u Odesi: Poginulo troje ljudi

O djetetu se ništa nije znalo dvije godine, sve dok njezina majka nije prijavila slučaj kada je shvatila da djevojčica nije upisana u školu. Starateljstvo nad djevojčicom imao je otac.

Pročitajte i ovo Gori zgrada u Valenciji - 4 Sablasni prizori u Španjolskoj VIDEO/FOTO Požar progutao zgradu od 14 katova: ''Vidjela sam ljude koji su spaljeni i viču upomoć s balkona''

U vrijeme ubojstva Adam je živio s tadašnjom djevojkom, čije je svjedočenje bilo ključno u ovom procesu. Ona je otkrila da je Adam mjesecima krio tijelo i da ga je zatim bacio. Iako ono nikada nije pronađeno, policija je na više mjesta pronašla DNK djevojčice.

Ona je ispričala da se tragedija dogodila 7. prosinca 2019. godine i da ju je Adam tada žestoko tukao po glavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene