Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je rekao da nije on "otvorio Oluju", već da Tužiteljstvo za ratne zločine želi da se pronađu ubojice s Petrovačke ceste.


"Kome smetam u Hrvatskoj i zašto mi se ne dozvoli posjetiti Jasenovac. Jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić poručio da Srbija neće priznati referendum proruskih regija u Ukrajini: "Štitimo svoj integritet" Nikola Selaković Nove iskre između Srbije i Hrvatske, stigle kritike na izjavu Grlića Radmana: "Izišao iz okvira službene politike EU-a, to nije dobrosusjedski"

Poručio je da je u Jasenovcu počinjen velik zločin, a da je sav njegov grijeh što je htio položiti jedan cvijet.

"Druga krivica je što kažu Vučić je otvorio Oluju, a nisam ja, već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i staraca na Petrovačkoj cesti. Četvero djece je tamo ubijeno. Puno godina traje istraga. Želite li da ubojice djece prođu nekažnjeno? Želite li to i to nazivate provokacijom? Pa, kako vas nije sramota?", rekao je.

Također je komentirao i razgovor s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem, rekavši da je vrlo skeptičan oko ostvarivanja bilo kojih rezultata.

Nemojte ni sanjati

"Ono to su oni samo rekli jest da nameću svoju volju, injih nije briga što kaže Beograd. Čemu onda dijalog", rekao je Vučić, dodavši da žele izvršiti pritisak na Srbiju te je poručio: Nemojte ni sanjati da nas možete natjerati da sami sudjelujemo u uništavanju svoje zemlje", piše Nova.rs.

Rekao je da su objavljene laži u svim svjetskim medijima, kako Srbija negdje nekoga napada.

"Nemaju s s čim pohvaliti pa idu sa izmišljotinama. Spominju Rusiju, a čak je i Zaharova rekla da nismo tražili nikakvu pomoć. Šta izmišljate više? Mi imamo svoju zemlju i Ustav, međunarodno pravo na svojoj strani. Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na sjeveru", rekao je Vučić i dodao da ih upozorava da to ne rade.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju