Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komemoracija u novom sadu

Aleksandar Vučić objavio video o Oluji pa poručio: "Nikada više nećemo šutjeti..."

U Novom Sadu u četvrtak navečer je održana komemoracija za Srbe stradale tijekom i poslije akcije Oluja. U petak je srpski predsjednik Aleksandar Vučić na Instagramu objavio sramotni video.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je u petak patetični video pod nazivom "27 godina od progona srpskog naroda u akciji Oluja".

U videu koji je objavio na svom Instagramu, srpski predsjednik između ostaloga, poručuje da nikada više neće šutjeti i sramiti se zbog zločina koji su počinjeni protiv srpskog naroda.

"Pružamo ruku prijateljstva svima koji žele prihvatiti, ali nikada više nećemo šutjeti i nećemo se sramiti zločina koji su počinjeni protiv našeg naroda. Nemojte nam braniti da se sjećamo", objavio je Vučić.

"Godinama u Srbiji kao da nije bilo svjedoka zločina počinjenih nad srpskim narodom, a time smo i sami bacili kamen na najtužniju kolonu", poručuje Vučić u videu te konstatira kako su Srbe stalno prekrštavali i nazivali hrvatskim, bosanskim i crnogorskim Srbima, a sada i kosovskim, no oni, kako je naglasio, žele biti samo Srbi.

"Čuvat ćemo svoju Srbiju. Tko god pomisli da će nas napasti, obranit ćemo je i pobijediti", naglašava između ostalog, Vučić.

Vučić u Novom Sadu: "Nama samo smeta kad nam brane da tugujemo"

U videu su i dijelovi Vučićeva govora u Novom Sadu, 4. kolovoza, gdje se obilježavala komemoracija za srpske žrtve.

Aleksandar Vučić poručio je u Novom Sadu da Srbija želi mir pod svaku cijenu, ali i da neće šutjeti o, kako je rekao, najtužnijoj koloni u srpskoj povijesti. Okupljenima se obratio i patrijarh srpski Porfirije, naglašavajući da pamćenje nije zlopamćenje.

Naglasio je da je međusobno pomirenje važno, ali i da je nužno da Srbi oplakuju one koje su izgubili. "Pomirenje je važno. Ta riječ je postala poštapalica obično nijemih političara ili obavezujuća riječ koju izgovaramo tek da bismo ispunili formu. Ne znam da li je moguće i ne znam da li je realno, ali znam da su nam razgovori i suradnja neophodni", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Josep Borrell NAPETOSTI NE JENJAVAJU Nakon incidenata na Kosovu: Šef europske diplomacije pozvao Vučića i Kurtija u Bruxelles na nastavak dijaloga

Također, smatra da Hrvatska i Srbija moraju gledati u zajedničku budućnost. "Ma koliko se ne slagali, ma koliko ne mislili jedni o drugima dobro, moramo razgovarati i moramo da gledamo u budućnost zajedno. A za sve to postoji samo jedan uvjet, jer da budem iskren, nama čak i ne smeta kada slave, nama samo smeta kada nama brane da tugujemo", rekao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene