Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska vlada u četvrtak je odlučila da će zbog afere Skripal privremeno na konzultacije u Ljubljanu pozvati svog veleposlanika u Ruskoj Federaciji Primoža Šeligu, objavio je u četvrtak nakon sjednice vlade ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.


"Veleposlanik Šeligo već je u Sloveniji", kazao je Karl Erjavec, dodavši da će ga popodne pozvati na savjetovanje u ministarstvo vanjskih poslova.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji - 1 Slovenija bez novih pozitivnih slučajeva, preminula jedna oboljela osoba. Na snazi nova pravila za ulazak u zemlju Popuštanje mjera u Sloveniji - 2 Slovenija potvrdila jedan slučaj zaraze, u klupe se vratili i učenici završnih razreda osnovnih škola

Vlada mu je, kako je naveo šef diplomacije, dala instrukciju da s veleposlanikom obavi razgovor o tome kako on iz Moskve vidi situaciju nakon napada na bivšeg agenta Skripala i njegovu kćerku u Velikoj Britaniji i kako na to gleda Rusija, nakon što su EU i NATO savez pozvale članice da reagiraju na odgovarajući način kako bi izrazile solidarnost s Velikom Britanijom, koja za taj slučaj odgovornima smatra ruske vlasti.

U izjavi za medije nakon sjednice vlade, Erjavec je kazao da vladi nije predlagao izgon nekog od ruskih diplomata u Ljubljni te da se vlada složila kako bi takva mjera bila preoštra "o obzirom na to da se ne zna tko je odgovoran" za napad nervnim otrovom u Salisburyju, dok se ne obavi međunarodna istraga. (Hina)