Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec (Foto: AFP)
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec (Foto: AFP)

Slovenska vlada u četvrtak je odlučila da će zbog afere Skripal privremeno na konzultacije u Ljubljanu pozvati svog veleposlanika u Ruskoj Federaciji Primoža Šeligu, objavio je u četvrtak nakon sjednice vlade ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.


"Veleposlanik Šeligo već je u Sloveniji", kazao je Karl Erjavec, dodavši da će ga popodne pozvati na savjetovanje u ministarstvo vanjskih poslova.

Vezani članci Vladimir Putin i Oliver Stone (Foto: kremlin.ru) Oliver Stone iznenadio Putina neočekivanim pitanjem, a ruski predsjednik mu odgovorio: ''To moraš nju pitati'' Traktor i Lada (Foto: Screenshot/YouTube) Lada im zapela u polju pa su spas potražili u traktoru, ali spasa nije bilo

Vlada mu je, kako je naveo šef diplomacije, dala instrukciju da s veleposlanikom obavi razgovor o tome kako on iz Moskve vidi situaciju nakon napada na bivšeg agenta Skripala i njegovu kćerku u Velikoj Britaniji i kako na to gleda Rusija, nakon što su EU i NATO savez pozvale članice da reagiraju na odgovarajući način kako bi izrazile solidarnost s Velikom Britanijom, koja za taj slučaj odgovornima smatra ruske vlasti.

U izjavi za medije nakon sjednice vlade, Erjavec je kazao da vladi nije predlagao izgon nekog od ruskih diplomata u Ljubljni te da se vlada složila kako bi takva mjera bila preoštra "o obzirom na to da se ne zna tko je odgovoran" za napad nervnim otrovom u Salisburyju, dok se ne obavi međunarodna istraga. (Hina)