Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajanstveni nestanak

Otac blizanki se ubio da prikrije trag?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija nastavila je potragu za švicarskim šestogodišnjim blizankama pokraj Cerignole, u Apuliji, gdje je njihov otac počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak.

Matthias Schepp, švicarski inženjer koji je prošli četvrtak počinio samoubojstvo na stanici Cerignola Campagna, na jugu Italije, vjerojatno je na stanici bio sam, a djevojčice je ostavio nekome na čuvanje ili ih je prethodno ubio. Iako prividno Schepp nije imao nikakve veze sa stanicom gdje se ubio, postoji mogućnost da je to učinio samo kako bi odvratio potragu od stvarnog mjesta na kojem se dvije blizanke nalaze i udaljio ekipe koje za njima tragaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne odustaju od potrage Grozničava potraga za blizankama: Policija moli pomoć Slika nije dostupna Posljednji put viđene u Marseillesu Žuta uzbuna: Nestale blizanke policija traži i po bunarima

>> Žuta uzbuna: Nestale blizanke policija traži i po bunarima

>> Policija traga za 6-godišnjim blizankama: Oteo ih otac pa se ubio

Drugi scenarij , po nagađanjima talijanskih medija, govori o zbunjenom Scheppu, posve izvan sebe. Moguće je da je od 31.siječnja, kada je pobjegao s djevojčicama, do trenutka samoubjstva u 23.47 sati 3.veljače, Schepp bio u konfuznom stanju, iako ga je vlasnik restorana iz Vietri sul Mare, koji tvrdi da ga je vidio u svom restoranu za vrijeme ručka istog dana kada je počinio samoubojstvo i to samog, opisao kao smirenog i posve sabranog.

Pregledavaju kamere videonadzora

Istražitelji, pod vodstvom tužitelja Lidije Giorgio, rade u uskoj suradni s policijom Francuske i Švicarske u nadi da će moći složiti sliku o kretanju muškarca i ući u trag njegovim kretanjima iz Marseillea ali i pronaći logiku njegovih kretanja. Čini se da nisu još sve kompanije koje morskim putem povezuju Marseille s lukom Propriano, Porto Torres i Napoli potvrdile prisutnost muškarca na jednom od njihovih brodova i automobila kojim je muškarac trebao proći dionicu puta. Naime, sve kompanije imaju videonadzor.

Još jedna pretpostavka, među optimističnijima je ona da je Schepp potvrdio elektronskim putem karte, ali da se u Marseilleu nije ukrcao na brod, riješivši se pritom i djevojčica, ostavivši ih nekome s većim dijelom od 7.500 eura koje je podigao u Marseilleu, ili ih se 'definitivno' riješio, s namjerom da se udalji što više od njih i pokušavajući navesti policiju na krivi put.

Držao ženu u strahu

U potrazi za djevojčicama sudjeluju i policije Italije i Francuske, uključio se i Interpol, a fotografije blizanki, Alessije i Livije, postavljene su i na Facebooku Namjera muškarca mogla je biti njegova žena, odnosno želja da je drži u strahu neko vrijeme jer se nije htjela vratiti s njim nakon razvoda. Ako to nije razlog, nije jasno zašto je inženjer iz Švicarske, s kanadskim korijenima napisao oporuku prije desetak dana, i to u prilog djevojčica. Epicentar istrage su Švicarska i Francuska i policija iščekuje još pisama jer su u Scheppovu automobilu pronađeni ostaci naljepnica sedam poštanskim markica.

U Cerignoli se nastavlja potraga za djevojčicama iako, i uz pomoć pasa, nema rezultata i čini se da djevojčice nikad nisu ni stigle do tamo. Policija je pregledala industrijsku zonu u blizini kolodvora nakon dojave da je ondje viđen Audi A6 u kasnim popodnevnim satima u četvrtak. Već dva dana vatrogasci raspolažu i posebnim kamerama kojima skeniraju bunare i jame do pet metara dubine.

U potrazi za djevojčicama sudjeluju i policije Italije i Francuske, uključio se i Interpol, a fotografije blizanki, Alessije i Livije, postavljene su i na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene