Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ih!

Objavili rat turistima i na plaže postavili lažna upozorenja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na plažama su osvanuli znakovi upozorenja na meduze, kanalizaciju, ali i odrone kamenja.

Španjolci žele spriječiti britanske turiste da dolaze na najljepše plaže na Mallorci, pa su na njih postavili lažne znakove kamenja koje pada ili pak znakove koji upozoravaju na opasne meduze. Na nekima je obavijest kako je do plaže potrebno gotovo tri sata hoda, dok je u stvarnosti plaža udaljena samo 100 metara. Među "upozorenjima" je i ono za kanalizaciju koja zagađuje more. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Stigli najnoviji podaci: Inflacija usporila, stopa najniža od lanjskog ožujka

Međutim, na obavijesti su stavili i poruku na katalonskom, pa oni koji govore taj jezik znaju da se radi o lažnim upozorenjima.

Lažni znakovi dolaze nakon ljeta punog sukoba u kojima se javljalo kako Britanci i drugi strani turisti grabe ležaljke i suncobrane nekoliko sati prije otvaranja bazena te prisiljavaju hotele da uvedu mjere kako bi obuzdali gužvu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kobna pucnjava Užasna tragedija: 9-godišnjak pronašao pištolj i upucao 6-godišnjaka, nije mu bilo spasa

Pročitajte i ovo Ilustracija Bog sve vidi Prekršila sedmu zapovijed: Žena se pomolila, a onda u crkvi ukrala mobitel

Znakove je postavila antikapitalistička aktivistička skupina Caterva, koja je ranije kritizirala tenisku zvijezdu Rafaela Nadala zbog njegova restorana i turističkog posla na otoku na Balearima.

Pročitajte i ovo Justin C. Carter Vjerovali ili ne Favorit za glavnu ulogu u filmu Glup i gluplji: Muškarac s nacionalnom tjeralicom prijavio se za posao policajca

"Ovih dana proveli smo akciju protiv masovnog turizma u uvalama Manacor. Uz malo humora, zalijepili smo nekoliko plakata koje možete vidjeti na fotografijama. Od Cala Morlande do Cala Bote", priopćili su članovi Caterve u svojoj objavi na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene