Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio se nakon polijetanja

Portugal: Srušio se vojni transportni zrakoplov, najmanje troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transportni zrakoplov C-130 Hercules srušio se u portugalskoj vojnoj bazi u ponedjeljak oko 12:20 sati po lokalnom vremenu. Poginule su najmanje tri osobe.

Zrakoplov je poletio iz vojne baze Aerea do Montijo, istočno od Lisabona. Nesreća se dogodila ubrzo nakon polijetanja nakon što je u zrakoplovu izbio požar, javio je Airlive.net. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se Slika nije dostupna Išli na natjecanje u Disneyland Kalifornija: Najmanje četiri osobe poginule pri padu zrakoplova na kuće

U zrakoplovu je bilo 7 članova posade, uključujući dva pilota.

Reuters izvještava kako je u nesreći poginulo troje ljudi te da je još jedna osoba ozlijeđena.

C-130 Hercules je transportni zrakoplov s četiri turbo-prop motora koji se koristi od 50-ih godina prošlog stoljeća. Izrađen je u više od 40 modela i inačica koje lete u više od 60 zemalja svijeta jer je sposoban uzlijetati i slijetati na vrlo kratke i nepripremljene uzletno-sletne staze.

Prvobitno je zamišljen za spašavanje ranjenika i kao transportni zrakoplov, no prilagodljivost konstrukcije trupa proširila je i mogućnosti upotrebe uključujući ugradnju mitraljeza, zračnu podršku (verzija Spectre), traženje i spašavanje, podršku znanstvenim istraživanjima, punjenje goriva tijekom leta (avion-cisterna) sve do inačice za gašenje požara.

Portugalska vojska u svojoj floti ima 6 zrakoplova tog tipa.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene