Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlile se rijeke

Poplave u Sloveniji i BiH: Tisuću kuća pod vodom, dvoje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini je oko 500 kuća poplavljeno na području Bosanske Gradiške, a 250 u Prijedoru. Oko tisuću kuća u Sloveniji je pod vodom.

S poplavama se bore i susjedne zemlje. U Sloveniji je poplavljeno oko tisuću kuća, poginule su dvije osobe. Vodostaji rijeka opadaju, a crveni je alarm još uvijek na području sliva rijeke Krke.

U Bosni i Hercegovini je oko 500 kuća poplavljeno na području Bosanske Gradiške, a 250 u Prijedoru.

Oko tisuću kuća u Sloveniji je pod vodom. Poplave su odnijele dva života. Nakon 17-godišnje djevojke, mlade slovenske glumice pronađeno je i tijelo njezinog 30-godišnjeg bratića za kojim se tragalo nakon što su službenim vozilom slovenskog nacionalnog autokluba pali u nabujali potok.

Evakuirano je sedamnaestero ljudi. Na terenu su 2000 vatrogasaca i 60 pripadnika civilne zaštite. Pomoć pruža i slovenska vojska. Goleme količine vode pokrenule su odrone tla. Aktivno je 240 klizišta. Opasnost nije prošla iako vodostaji rijeka stagniraju. U istočnoj i središnjoj Sloveniji situacija je bolja nego dan prije, a crveni alarm proglašen je samo za područje sliva rijeke Krke čiji pritoci i dalje rastu. Taj dio zemlje obišao je i slovenski predsjednik.

Slovenija: U poplavama poginula 17-godišnja glumica

Borut Pahor, slovenski predsjednik: 'Na razini države i vlade treba odlučiti tko je i u kojoj mjeri odgovoran za čišćenje vodotoka i da kod pojačanih oborina ne dolazi do ovakvih situacija. Postoje stvari s kojima se, s obzirom na snagu prirode čovjek ne može nositi. Država je s druge strane odgovorna za organiziranje u takvim okolnostima kako stvari ne bi bile još gore.'

U Bosni i Hercegovini zbog izlijevanja Sane pod vodom je 250 kuća u Prijedoru. Vatrogasci pomažu stanovnicima u ispumpavanju vode iz poplavljenih domova. Sava je poplavila 500 kuća na području Bosanske Gradiške, a vodostaj i dalje raste. 

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene