Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljska misli da je moguć dogovor o štitu sa SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer Donald Tusk u srijedu je rekao kako bi njegova zemlja za dva tjedna mogla postići sporazum sa SAD-om o obrambenom proturaketnom štitu, ali i dodao kako neće odustati od strogih uvjeta koje je postavio kao preduvjet.

SAD su ovog tjedna s Češkom potpisale sporazum o postavljanju radara za praćenje na njezinom teritoriju, što je dio projekta štita, ali Varšava želi velika američka ulaganja kako bi poboljšala svoje zrakoplovstvo kao preduvjet da bi na svom teritoriju smjestila 10 projektila presretača.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Ilustracija Nemiri u Poljskoj Policija upala u predsjedničku palaču i uhitila dvojicu bivših šefova

"Čvrsto pregovaračko stajalište koje je zauzela moja vlada ima izgleda za uspjeh. Uvjeren sam da u slučaju raketnog štita američka strana počinje razumijevati naše motive", rekao je Tusk novinarima.

"Spremni smo za konačne zaključke za dva tjedna, ali se poljsko gledište mora poštivati", dodao je.

Glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman u srijedu je rekao kako SAD žele presretače u Poljskoj, ali će razmotriti i druge mogućnosti ako se dogovor pokaže dvojbenim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene