Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovali i Facebook grupu

Poljaci i drugi dan prosvjeduju protiv pokapanja Kačinskog u Vavelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljskom vojnom letjelicom iz Rusije vraćeni su posmrtni ostaci još 30 žrtava prošlotjedne teške zrakoplovne nesreće.

Dosad su identificirana 64 tijela od ukupno 96 poginulih. Pogreb tragično stradalog predsjednika Kačinskog izaziva sve dublji razdor u Poljskoj. Drugu večer zaredom u Krakovu je održan prosvjed protiv pokopa u tamošnjoj katedrali. Čak je i na internetskoj društvenoj mreži Facebooku osnovana grupa koja ne želi da se Kačinski pokopa pokraj najzaslužnijih Poljaka, a okupila je više od 25 tisuća članova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

'Mislim da su njegove zasluge neusporedive sa zaslugama ljudi koji su već pokopani ovdje. To je jednostavno preuveličavanje', smatra jedna građanka. 'Neka Vavel ostane povijesno mjesto za uistinu istaknute ljude, koji su nešto stvorili ili promijenili u Poljskoj. S dužnim poštovanjem, predsjednik Kačinski nažalost nije među tim ljudima', dodaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene