Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišle u Islamsku državu

Policija na nogama zbog tri školarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji i policija strahuju da su se tri prijateljice preko Turske pokušale domoći Sirije.

Policija traga za tri školarke od 15 i 16 godina koje su pobjegle iz Londona s namjerom da odu u Siriju, točnije na teritorij Islamske države.

Kako je objavila policija, djevojčice su posljednji put viđene u utorak ujutro kada su svojim roditeljima kazale da ih neće biti cijeli dan, javlja Sky News.

Sastale su se i otišle u zračnu luku Gatwick gdje su se ukrcale na zrakoplov Turkish Airlinesa koji je letio za Istambul. Snimile su ih nadzorne kamere.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Tisuće u bijegu od IS-ovih krvnika: Među izbjeglicama se kriju i džihadisti!

Shmina Begum (15), Kadiza Sultana (16) i još jedna 15-godišnjakinja čiji identitet je ostao skriven na zahtjev obitelji bliske su prijateljice koje su očito zajedno skovale plan bijega. Svojim roditeljima nisu ostavile nikakvu poruku.

'Vrlo smo zabrinuti za sigurnost djevojčica. Tražimo ih preko turskih medija, društvenih mreža i nadamo se da će nas čuti i vratiti se kući', izjavio je Richard Walton iz Metroplolitan policije.
Kazao je i kako ih brine sve veći broj djevojaka i mladih žena koje odlaze na teritorij Islamske države.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene