Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još 1996. napisan je progam u sedam koraka pomoću kojih će ISIL osvojiti veliki dio svijeta do 2020. godine.


Islamska država navodno planira do 2020. godine, dakle za samo pet godina, zauzeti veliki dio Europe, uključujući i Hrvatsku, BiH, Srbiju, sjever Afrike te Španjolsku nasuprot, Bliski i Srednji Istok te Kinu.

Novinar BBC-a Andrew Hosken u svojoj knjizi 'Carstvo straha' otkrio je detalje o planovima najjače terorističke skupine koja je u godinu dana uspjela osvojiti veliki teritorij Iraka i Sirije na kojima je uspostavila svoju državu, tzv. Kalifat.

Islamska država ima 50 tisuća članova te imovinu vrijednu oko dvije milijarde funti najviše zahvaljujući tome što kontroliraju polja plina i nafte u Iraku i Siriji, piše Daily Record koji je razgovarao s Hoskenom.

'Oni žele osvojiti sve što vide kao islamski svijet. Kada na teritoriju svih tih zemalja uspostave kalifat, onda će se okrenuti protiv ostatka svijeta. Njihov je cilj da vladaju cijelim svijetom', kazao je Hosken.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija na nogama zbog tri školarke Slika nije dostupna SAS-ovci na motorima 'riješe' se 8 islamista na dan?!

'Pronađeni su neki dokazi, tragovi, lociramo Tomislava...'

ISIL je destabilizirao Siriju, Irak, a pokušavaju destabilizirati Saudijsku Arabiju, Libiju, Tunis. Stručnjake zabrinjava da bi mogli razviti kemijsko i nuklearno oružje koje se neće libiti upotrijebiti. Hosken je u svojoj knjizi 'Carstvo straha' otkrio da je Abu Musab al-Zarqawi 1996. godine organizirao terorističku grupu koja je kasnije prerasla u ISIL, a napisao je još tada sedam koraka programa koji će muslimanima donijeti veliku pobjedu do 2020. godine.

Hosken tvrdi da su vlasti 2010./2011. godine umalo uništile ISIL.
'Tada je 80 posto njihovih vođa bilo uhvaćeno ili ubijeno. No grupa nije uništena do kraja i opet su se vratili', navodi Hosken.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook