Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Australiji

''Koristila je hodalicu, ali imala je nož'': Policija elektrošokerom pogodila ženu (95) u staračkom domu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena koja boluje od demencije završila je u bolnici s teškim ozljedama opasnim po život nakon što ju je policija gađala elektrošokerom u staračkom domu.

U domu za starije osobe Yallambee Lodge u Coomi dogodio se incident u kojem je teško stradala 95-godišnja Clare Nowland. Ona je u srijedu završila u bolnici s ozljedama opasnim po život nakon što ju je policija gađala elektrošokerom.

Do incidenta je došlo kada su policijski službenici stigli nakon dojave da hoda s nožem u rukama.

Kada je policija stigla u objekt, pronašla je 95-godišnju ženu s nožem za meso.

Službenici i radnici doma pokušali su smiriti situaciju, no Clare je polako krenula prema policiji nakon čega je pogođena elektrošokerom.

''Koristila je hodalicu, ali imala je nož'', priopćili su iz policije, piše BBC.

Prijatelj Clareine obitelji Andrew Thaler rekao je da je dvaput pogođena elektrošokerom - u prsa i u leđa, zbog čega je pala na pod i zadobila prijelom lubanje i ozbiljno krvarenje u mozgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Coloradu VIDEO Sa slomljenom rukom zapomagala u ćeliji, a policajci gledali video uhićenja i smijali se: "Sad će kvrcnuti, čuješ li..."

Pročitajte i ovo Sukob s policijom u selu Korlat - 3 incident u korlatu Doznali smo u kojem slučaju građani ne smiju snimati postupanje policije: "U ostalim situacijama nema propisa koji bi to zabranjivao"

Nakon negodovanja javnosti zbog, kako mnogi smatraju, ''neprimjerene reakcije'', policija Novog Južnog Walesa je pokrenula istragu u sklopu koje će biti ispitan policajac koji je umiješan u incident, ali nije suspendiran.

Kod oboljelih od demencije često se javlja uznemirenost, a kako ih smiriti, kao i više detalja o demenciji možete čitati >> OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene