Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odali počast ubijenima i ranjenima

Pokolj u Arizoni: Neki kongresnici najavili nošenje oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Predstavničkog doma američkog Kongresa okupili su se na Capitol Hillu kako bi odali počast ubijenima i ranjenima u napadu u Arizoni prošle subote.

Istodobno su mnogi republikanski zastupnici, uključujući i one iz Arizone, brzo odbacili bilo kakve sugestije da treba postrožiti zakone o kontroli oružja, uključujući i zabranu produljenih spremnika streljiva za pištolje, kakav je koristio Jared Lee Loughner kod pokolja u Tucsonu, usmrtivši šest i ranivši 14 osoba.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Slika nije dostupna Navala na trgovine Amerikanci masovno kupuju pištolj kojim je počinjen pokolj

>> Amerikanci masovno kupuju pištolj kojim je počinjen pokolj

>> Obitelj ubojice iz Arizone: 'Žalimo zbog zločina'

''Danas smo pozvani ovdje da žalimo. Neka nas ova tragedija ne odvrati od ispunjavanja prisege službi i neka nas taj neljudski čin ne zastraši od takvog djelovanja', rekao je predsjednik Predstavničkog doma John Boehner. 'Ovo su teška vremena za našu zemlju. Naša srca su slomljena, ali naš duh nije', dodao je kroz suze Boehner.

'Odgovorne osobe su trebale biti naoružane'

Kongresnici su održali i zajedničku molitvu za žrtve tragičnog događaja u Tucsonu.

Neki od zastupnika najavili su da će početi nositi oružje na zasjedanja Kongresa 'Želio bih da je toga dana tamo bilo više od jednog pištolja, u rukama odgovorne osobe i to je sve što želim reći', rekao je republikanski kongresnik iz Arizone Trent Franks, otklonovši pitanje o potrebi revizije zakona o kontroli oružja. Kongresnik Jeff Flake, republikanac iz Arizone rekao je kako je 'prerano' da bi se znalo treba li obnoviti zabranu produljenih spremnika.

Neki od zastupnika najavili su da će početi nositi oružje na zasjedanja Kongresa.

Republikanac iz New Yorka, Peter King, predsjednik odbora za domovinsku sigurnost, najavio je da će predložiti zakon kojim će se građanima zabraniti nošenje oružja u blizini saveznih dužnosnika.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene