Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema urota, nema teorija zavjere

Pogledajte memorandum koji je zapečatio sudbinu Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjednik Time objavio je memorandum bivšeg direktora CIA-e Leona Panette, koji je bio znak za pokretanje akcije u kojoj je ubijen Osama bin Laden.

"Primio sam poziv od Toma Donilona koji tvrdi da je Predsjednik donio odluku vezanu za AC1 (Abbottabad Compound 1). Odluka je da se napad provede. Vrijeme napada, operativne odluke i kontrola u rukama su admirala McRavena (William McRaven, čovjek odgovoran za organizaciju i provedbu napada op.a.). Odobrenje je dobiveno na temelju procjene rizika koja je predstavljena Predsjedniku. Bilo kakvi dodatni rizici bit će dostavljeni Predsjedniku na razmatranje. Naredba je da upadnemo i sredimo bin Ladena, a ukoliko nije tamo, da se povučemo. Te su instrukcije proslijeđene admiralu McRavenu u otprilike 10:45", piše u Panettinom memorandumu.

Pročitajte i ovo Žene obučene kao sufražetkinje (Foto: AFP) moćne žene 2020. bi mogla biti prava povjesna prekretnica za žene George W. Bush Na ispraćaju brojni državnici Ujedinjena Amerika ispratila bivšeg predsjednika Georgea H. W. Busha

>> SAD u stanju pripravnosti uoči godišnjice smrti Bin Ladena

Podsjetimo, prošle godine, 2. svibnja Seal Team 6 je u tajno provedenoj akciji upao u bin Ladenov kompleks u Abbottabadu i ubio dotad najtraženijeg čovjeka u svijetu. Operaciju je nadgledao i sam američki predsjednik Barack Obama te tajnica Hillary Clinton.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene