Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poginuo australski lovac na krokodile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Irwin, istraživač australske divljine, koji je postao poznat u cijelom svijetu po načinu na koji je predstavljao opasnu stranu svog kontinenta, poginuo je u nesreći na moru uz sjeveroistočnu obalu Australije.

Irwin je imao 44 godine, a bio je autor poznate televizijske emisije "Lovac na krokodile".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oprostili se od Irwina Slika nije dostupna Pokopan 'Lovac na krokodile'

Istraživača je ubila otrovna raža dok je ronio sjeveroistočnom obalom Australije. Svjedoci i osoblje hitne pomoći kažu da je 44-godišnji Irwin snimao dokumentarni film o podmorju oko Port Douglasa u sjevernom Queenslandu. 

- Otrovna raža na repu ima dvije bodlje oštre poput bajunete i pokrivene otrovom, a to je vjerojatno izazvalo zastoj srca - objasnio je lokalni ronilački spasilac, dok Irwinov menadžer John Stainton tvrdi da su ražina "koplja" istraživača probola ravno u srce. 

Nakon nesreće Australac je helikopterom brzo prevezen u Queensland, no ubod raže bio je na žalost mnogih ljubitelja Irwinovih serijala o životinjama fatalan.

Irwin je privukao pozornost cijelog svijeta zbog svojih vratolomija, ali i osudu 2004. godine kada je u svom zoološkom vrtu u Australiji dok je hranio krokodila držao u rukama svoju devetomjesečnu kćer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene