Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborna odluka

Počeo drugi krug predsjedničkih izbora u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Egiptu je počelo glasovanje u drugom krugu predsjedničkih izbora u koji su ušli Mohamed Morsi, vođa Muslimanske braće, i Ahmed Šafik, bivši premijer.

Gotovo 50 milijuna Egipćana ima pravo u subotu i nedjelju izići na izbore na kojima će se birati nasljednik Hosnija Mubaraka svrgnutog u veljači 2011.

Izbori slijede nakon dviju spornih odluka Ustavnoga suda. Jednom se poništavaju rezultati parlamentarnih izbora, a drugim se Šafiku omogućuje da ostane na vlasti unatoč zakonu kojim se zabranjuje kandidiranje članovima bivšega režima.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> Ban Ki-moon poziva na mirne izbore u Egiptu

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na mirne izbore u Egiptu nakon nemira izazvanih proglašenjem parlamenta nelegalnim.

Ban Ki-moon je 'primijetio živu raspravu i uznemirenost Egipćana zbog odluke Ustavnoga suda' koji je parlament proglasio nezakonitim zahvaljujući rupi u izbornom zakonu, priopćio je glasnogovornik UN-a Martin Nesirky. 'Glavni tajnik nada se da će se drugi krug predsjedničkih izbora odvijati u mirnoj i otvorenoj atmosferi', dodao je. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene