Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strože postupanje

Trump se nije šalio: Poslao je vojsku na granicu s Meksikom

Karavana migranata (Foto: AFP)
Karavana migranata (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Karavana migranata (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Američka savezna država Texas poslala je vojne trupe na granicu s Meksikom, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump zatražio vojnu zaštitu granice.

Glasnogovornik nacionalne garde u Teksasu rekao je da će u svrjhu partoliranja granicom biti raspoređeno 250 vojnika. Savezna država Arizona također planira uz granicu raspodijeliti 150 vojnika sljedeći tjedan.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Predsjednik Trump rekao je da, dok se ne sagradi zid kojeg je predložio, želi da granicu s Meksikom nadzire 4000 ljudi. Također, zataržio je od saveznih država New Mexico i Kalifornije da također raspodjele trupe duž granice, javlja BBC.

Trump je također napomenuo da želi zaustaviti dosadašnju praksu ''ulovi i pusti'' prilikom koje bi ilegalni migranti čim bi ih vlasti ulovile pustile na slobodu dok bi čekali sudsku odluku mogu li ostati u zemlji. Trump predlaže primjenjivanje strože prakse prema ilegalnim migrantima u SAD-u. Želi da ih se zadrži u zatvoru do konačne presude suda.

U posljednjih nekoliko dana objavio je nekoliko postova na Twitteru u kojima se osvrnuo na pitanje migracije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene